Van'a 3 yeni ceza evi

Erciş yolu üzerinde bulunan F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi yanında 2 kapalı, 1 yarı açık 3 yeni cezaevi faaliyete girdi.

İlhan Siyahtaş


Cezaevi Kampüs alanı ismi verilen bölgede daha önce açılan F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi yanında bir süre önce temeli atılan Yüksek Güvenlikli Cezaevi, T Tipi Kapalı Cezaevi ve Yarı Açık cezaevi geçtiğimiz günlerde faaliyete girdi.


Edinilen bilgilere göre Van M Tipi Cezevinde bulunan, özellikle siyasi suçlardan kadın ve çocuk tutuklular ile Gevaş, Gürpınar gibi ilçe ceza evleri kapatılarak buradaki mahkumlar yeni açılan ceza evlerine nakledildi.


İlçe ceza evlerinin tamamen kapatılarak mahkumların buradaki ceza evlerine nakil edilecekleri belirtildi. Öte yandan Gevaş yarı açık ceza evi de kapatılarak buradaki mahkumlar yeni yapılan yarı açık cezaevine nakledildi.


Ceza evlerinde halen bazı eksikliklerin bulunduğu, televizyonların yerleştirilmediği, temizlik konusunda da halen sıkıntıların olduğu tutuklu yakınları tarafından dile getirildi. İHD Van Şube Cezaevi Komisyonu Üyeleri konu ile ilgili araştırma yapacaklarını söyledi.

Bakmadan Geçme