VAN ALTAYSPOR'UN FUTBOLCU FABRİKASI OLACAK

Türkiye'nin sportif anlamda adeta futbolcu fabrikası ve İzmir'in en köklü kulüplerinden Altay spor, Van'da futbol okulu açtı. Genel Koordinatör Erhan Sağdinç'in yaptığı açıklamada İlimizde Altayspor futbol okulunun kısa bir zaman önce kurulmasına rağmen bünyesinde 50'ye yakın futbolcu barındırıyor.

Rıdvan Can

Van Altayspor futbol okulugenel koordinatörü Erhan Sağdinç, Altay spor'un Van'ı çok önemsediğini belirterek, "Şuan 50'ye yakın futbolcumuz var. 22 Ekim'de İzmir'e giderek, kamp yapacağız. Altay spor'un Van'da futbol okulu açması çok önemlidir. Vatandaşlarımız göstermeliler" dedi.

Altayspor Van futbol okulu yönetimi antrenörleri ve futbolcuları kahve deryasında düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Programda konuşan Altayspor Futbol Okulu Genel Koordinatörü Erhan Sağdinç, Altayspor'un Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk kez Van'da futbol okulu açtığını ifade ederek, "Yaklaşık bir ay önce Altayspor'un koordinatörü Mahmut beyle görüştükten sonra Van'da futbol okulu açtık. Şuan 50'ye yakın futbolcumuz var. 22 Eylül'de İzmir'e giderek, kamp yapacağız. Altayspor, bu işe çok ciddi bir önem veriyor. Geleceğin yıldızları Van'da yetiştirilecek. Bu bizim için çok büyük bir avantajdır. Bütün çalışmalarımızı ileriye dönük yapıyoruz. Altay bu işi ticaret için yapmıyor" dedi.

"ALTAYSPOR'UN AMACI YETENEKLERİ KEŞFETMEK"

Altayspor'un Van'da futbol okulu açmasının tek amacının yetenekli çocukları futbola kazandırmak olduğunu anlatan Sağdinç, "Tek hedefi alt yapıdan futbolcu yetiştirmek ve bu işi yaparken de diğer takımlar gibi çok büyük paralar istemiyor. Amaçları Van'daki yetenekleri keşfederek, spora kazandırmaktır. Her zaman katkılarıyla bize destek veren Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli'ye çok teşekkür ederiz. Gerçekten kendisi bize her türlü desteği veriyor. Buradan Van halkına da seslenmek istiyorum. İzmir'in en köklü kulüplerinden Altayspor'un Van'da futbol okulu açması çok önemlidir. Vatandaşlarımız ilgi göstermeliler. Futbol okulumuzda 4 hocamızla birlikte genç yetenekleri yetiştiriyoruz. İnşallah bir veya iki yıl içerisinde birkaç futbolcumuzu Altay'a göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

"ALTYAPI ÇOK ÖNEMLİ"

Altayspor'un altyapıya çok büyük önem verdiğini söyleyen Erhan Sağdinç, "Altayspor bu bölgede ilk Van'da futbol okulu açtı. Önümüzdeki hafta da Malatya ve Diyarbakır'da futbol okulu açacak. Altayspor bu yıl altyapıya büyük önem veriyor. Van Büyükşehir Belediyespor'unda alt yapıya önem vermesi gerekiyor. Çünkü yüksek miktarlarla transferler takımı bir yere kadar götürür ama alt yapıya dönük çalışma yapılırsa takımın ömrü daha çok uzar. Altyapı bir takım için şarttır. Van Büyükşehir Belediyespor'unda bu konuda bazı çalışmalar yapması gerekiyor. Biz bu memlekette doğup büyüdük, bu memleketin futbolu ne kadar gelişirse biz o kadar seviniriz" şeklinde konuştu.

"ALTAYSPOR MADDİ AÇIDAN BAKMIYOR"

Altayspor Van Futbol Okulu antrenörü Ferhat Yıldırım çakar ise, Altay spor ile çok güzel şartlarda anlaştıklarını belirterek, "Altayspor bu işe maddi açıdan bakmıyor. Tek istekleri yetenekli futbolcuları değerlendirmek, bunun için Van'da futbol okulu açtı. Van'a büyük önem veriyorlar. Türkiye'de alt yapıda isim yapan Mahmut Gözüaçık, Altayspor ile anlaştı. Şuan 32 kişilik bir ekip kurarak, Altay spor'u çok iyi yere getirecekler. Bunun gerçekleşmesi için elinden gelen çabayı sarf ediyor. Altay spor Van Futbol okulunda 2002-2011 doğumlu yaş gruplarıyla çalışıyoruz. Yılda 4 defa kampa götürme imkânımız var ve maddiyata asla bakmıyorlar. Kamp ihtiyaçlarını Altayspor karşılıyor. Aileler yetenekli gördükleri çocuklarını futbol okulumuza getirsinler. Geleceğin yıldızlarını Altay sporla yetiştireceğiz. Burada sizin aracılığınızla sayın valimize, belediye başkan vekillerimize, kurum amirlerimize ve Büyükşehir Belediyespor yöneticilerine seslenmek istiyorum. Eğer gereken destek verilirse çok iyi futbolcular yetiştirebiliriz. Bunun için desteğinize ihtiyacımız var" diye konuştu.

Düzenlenen toplantıya Altay Spor Futbol Okulu Genel Koordinatörü Erhan Sağdinç, antrenörleri Ferhat Yıldırım Çakar, Tanju Öntürk ve İbrahim Tunçtürk katıldı.

Bakmadan Geçme