Van Atatürk Şehir Stadyumunun isim değişikliği teklifine sert tepki

Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak'ın Van Atatürk Şehir Stadyumu'nun isminin değiştirileceği açıklamasına sert tepki gösteren Vanlılar, ülkemizin korucusu Atatürk isminin ebediyen kalması gerektiğini belirttiler.

Yalçın Arpa

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, 27 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak, Kırmızı Siyahlı temsilcimize maddi destek sunan Vefa Group Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Ürüm'ün isminin Van Atatürk Şehir Stadyumuna verilmesi için bakanlığa başvurduklarını açıklamasının ardından Vanlılardan tepki geldi. Kıyak açıklamasında, “Veysel Ürüm, Vanspor için önemli bir değerdir. Kendisinin de rızasını aldık. İmzalar atıldı, anlaşmalar yapıldı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile de görüştük. Üst yazı yazıldı. Şu an bakanlıktan onay bekliyoruz. İnşallah 2023-2024 sezonunda Van Atatürk Şehir Stadyumu'nun adı Veysel Ürüm Şehir Stadyumu olarak değiştireceğiz" dedi.

Gazetemize konuşan Vanlılar söz konusu karara tepki göstererek, “Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak son derece talihsiz bir karar alarak açıklama yapmıştır. Ülkemizi yoktan var eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin stattan kaldırılmasına kimsenin gücü yetmez. Kimse üç kuruşluk menfaatleri için Atatürk ismini silmeye kalkmasın. Bu kararı alanlar derhal geri adım atıp Vanlılardan özür dilemeliler. Atatürk isminin stattan silinmesini asla kabul etmiyoruz. Bakanlıktan kararı onaylamamasını istiyoruz” dediler.

Bakmadan Geçme