VAN BALIĞI YASAĞINA UYMADILAR

Van Gölü'nde uygulanan Van Balığı avlanma yasağı martılar uymuyor. Yumurtalarını tatlı suya bırakmak için akarsu ağızlarına akın eden Van Balığı sürüleri martıların hücumuna uğruyor.
Van Gölü'nde onlarca balıkçı teknesi, avlanma yasağı nedeniyle kıyıya demir atarken, avlanma yasağına uymayan martıların Van Balığı avı ise yasak dönemi süresince devam ediyor. Van Gölü'nün tatlı su kenarlarına akın eden onlarca Van Balığı ile ilgili avlanma yasağına bir tek martılar uymuyor. Akarsu üzerinde süzülen onlarca martı, birbirleriyle yarışırcasına balık avlıyorlar. Bir martının günlük ortalama 3 ila 5 civarında balık tükettiğini belirten uzmanlar, martıların kuluçka dönemini bu bölgeye yakın olan su kenarlarına daha fazla akın ederek yumurta bıraktıklarını belirtti. Martılar, sabahın ilk ışıklarıyla başladıkları balık avlama işlemini akşam karanlığına kadar sürdürüyor.
Van Gölü'nün sodalı suyunda yaşayan Van balığının üreme dönemine girmesi nedeniyle 15 Nisan-15 Temmuz 2012 tarihleri arasında avlanma yasağı uygulanıyor. http://www.vansesigazetesi.com/yazar.asp?yaziID=1104vanhaber,haberlervan,martı,vanbalığı,van gölü,yasak

Bakmadan Geçme