VAN BİSİKLET FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

Van Gölü'ne dikkati çekmek için Van TSO AB Bilgi Merkezi destekleriyle Van Gölü Aktivistleri Derneği tarafından düzenlenen Van Gölü Bisiklet Festivalinin bu yıl ikincisi düzenlenecek. 22-26 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek kamplı festival 6 gün sürecek.

Burhan Ergin

Tarihi, doğası ve kültürü ile adeta yeryüzü cennetini andıran Van Gölü ve çevresinin turizm potansiyeline dikkat çekmek amacıyla 22-26 Temmuz tarihleri arasında Van Gölü Bisiklet Festivalinin ikincisi düzenlenecek.

Van Gölü Aktivistleri Derneği tarafından yazılı olarak yapılan yazılı açıklamada “Van Gölü Havzası değerlerinin ön plana çıkartılması, gölün giderek kirlenmesine dur diyebilmek, farkındalık oluşturmak ve Van Gölü Koruma Kanunun çıkartılması için “2. Van Gölü Bisiklet Festivali'ni düzenliyoruz. Van Gölü Bisiklet Festivali 22-26 Temmuz tarihleri arasında ikinci defa Van Gölü Çevresini pedallayacağız. Kamplı olacak turumuzda 1 gece hazırlık ve teknik toplantı olmak üzere toplamda 5 gece 6 günlük bir aktivite olacaktır. Turun amacı Van Gölü Havzası Değerlerinin ön plana çıkartılması, gölün giderek kirlenmesine dur diyebilmek farkındalık oluşturmak ve Van Gölü Koruma Kanunun çıkartılması için kamuoyu oluşturmak” ifadelerine yer verildi.

Bisiklet turuyla ilgili teknik ayrıntılara yer verilen açıklamada, “Kamplı olarak yapılacak bisiklet turumuzda katılım için bazı şartlar bulunuyor. Bisiklet sporuna hakim, uzun süre spora dayanıklı olmak, kamp yaşamına alışkın, doğa sporları kuralları ve disiplinine hakim, doğaya ve tarihe saygılı olan, kendisine ve tur arkadaşlarına saygılı olan yukarıda belirlenen şartlara uyumlu gönüllüleri bisiklet turumuza bekliyoruz. Paydaşlarımız ve dernek olarak 3 öğün yemek verilecektir. 18 yaş altı kişiler velileri ile katılabilir katılım ücretsizdir” denildi.

Bakmadan Geçme