Van Büyükşehir Belediyesi Halk Lokantası açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı Kent Lokantası projesi Van'da da hayat buldu. Van Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet verecek olan Halk Lokantası törenle hizmete açıldı.

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı lokanta ve restoranlarda diledikleri gibi yemek yiyemeyen insanların uygun fiyatla yemek yiyebilmeleri için Beşyol mevkii eski devlet hastanesi yerleşkesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Halk Lokantasında günlük 600 kişi 70 TL'ye 3 çeşit yemek yiyebilecek. Halk Lokantası pazar günü hariç her gün 12.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Halkın katılımıyla yapılan açılışa Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan, yardımcısı Neslihan Şedal, Edremit Belediye Başkanı Rabia Başak Koç, daire başkanları, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“KENTİN FARKLI NOKTALARINDA HALK LOKANTALARI AÇACAĞIZ”

Açılış öncesi konuşan Başkan Yardımcısı Neslihan Şedal, “Bugün burada Halk Lokantamızın açılışı için bir araya geldik. Aslında bizler bu hizmetleri 8 yıl önce gerçekleştirmek isterdik. Fakat yaşanan kayyım sebebiyle halka dair bu tür hizmetleri geçte olsa şimdi yapmaya çalışıyoruz. Halkçı bir belediye olarak toplumun ihtiyaçlarını tespit edip ihtiyaçlar doğrultusunda projeler üretiyoruz. Bugünde burada açılışını yaptığımız bu lokanta dar gelirli yurttaşlara bu zor günde azda olsa ekonomik bir destek sağlayacaktır. Bu lokanta sadece burayla sınırlı kalmayacak. Kentin farklı noktalarında yakın zamanda halk lokantalarımızı hizmete açacağız. Kentimize hayırlı olsun” dedi.

“HALK MARKETLERİ AÇACAĞIZ”

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı vatandaşlara destek olmak için Halk Marketleri açacaklarını kaydeden Şedal, “Ne yazık ki halkımız büyük bir ekonomik kriz içinde. Lokantamızı açtık. Şimdide çok yakın zamanda halk marketlerimizi hizmete açacağız. Vatandaşlarımız bu marketlere giderek piyasanın altında ucuz fiyatlara ihtiyaçlarını karşılayabilecekler” diye konuştu.

“HALKIMIZ HER ŞEYİN EN İYİSİNE EN GÜZELİNE LAYIKTIR”

Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan, “Şehrimizin yeni lokantası, Halkın Lokantası halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu dönemde şehrimizde yoksulluk içinde yaşayan birçok vatandaşımızın olduğunun farkındayız. Bizlerde bu vatandaşlarımıza ulaşmak için birçok projeyi hayata geçirdik. Bugünde halk lokantamızı hizmete açtık. Bu lokantamız inşallah öğrencilerimize, emeklilerimize, işsiz gençlerimize hizmet verecek. Yine kentimizin gelişimi için turizme, hayvancılığa, tarıma sanayiye de ağırlık vereceğiz. Bunlarla alakalı planlarımız projelerimiz hazır. Önümüzdeki aylar içinde de bu çalışmaları halkımızla paylaşacağız. Halkımız her şeyin en iyisine en güzeline layıktır. Bizler halkımızın hizmetkârlarıyız” dedi.

Açılışın ardından vatandaşlara yemek ikram edildi.

Bakmadan Geçme