Van Büyükşehir Belediyesi’nden Deprem Semineri

Van Büyükşehir Belediyesi, deprem farkındalığını oluşturmak ve deprem bilincini artırmak amacıyla çok sayıda bilim insanın katılımı ile seminer düzenleyecek.

Van Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ortaklığı ile kentte deprem farkındalığını oluşturmak ve deprem bilincini artırmak amacıyla çok sayıda bilim insanın katılımı ile deprem semineri düzenleyecek. Tektonizma açısından riskli bir bölgede yer alan kentin imar ve yapılaşmasının yanı sıra olası bir depremde kent halkının ne tür sorunlar ile karşılaşacağı ve deprem sonrası çözümlerin ele alınacağı seminerde birçok öğretim üyesi konuşmacı olarak katılacak.
Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 yılında meydana gelen deprem sonrası yaşanan sorun ve risklerin de tartışılacağı seminerde özellikle deprem farkındalığını oluşturmak ve deprem bilincini artırmak, deprem anında ve sonrasında gerekli önlemlerin alınması, olası tehlikelerin önüne geçilmesi amaçlı konular tartışılacak. Yine 2011 yılında meydana gelen depremde yaşamını yitiren yurttaşların anılacağı deprem semineri 9 Kasım'da VAN-TSO Toplantı Salonu'nda YYÜ'den Doç. Dr. Mucip Tapan, Yrd. Doç. Dr. Azad Sağlam ve Yrd. Doç. Dr. Levent Selçuk konuşmacı olarak katılacak.

Bakmadan Geçme