Van'da 6 İlçede Okullar Tatil Edildi

Van'da yoğun kar yağışı nedeniyle 25 Aralık Pazartesi günü (Bugün) 6 İlçede okullar tatil edildi.

Van'da yoğun kar yağışları nedeniyle; Saray, Erciş, Çatak, Bahçesaray, Özalp ve Muradiye ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime 1 günlük ara verildiği açıklandı.

Saray kaymakamlığından yapılan açıklamada, “İlçemizde Devam Eden Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Taşımalı Eğitim Kapsamındaki Tüm Okullarımızda Eğitime 1 Gün Ara Verilmiştir.” Denildi.

Muradiye kaymakamlığından yapılan açıklamada, “İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı ve meydana gelebilecek buzlanma olayları nedeniyle; 25 Aralık 2023 Pazartesi günü Taşımalı eğitim kapsamındaki tüm okullarımızda eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Denildi.

Özalp kaymakamlığından yapılan açıklamada, “İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı ve meydana gelebilecek buzlanma olayları nedeniyle; 25 Aralık 2023 Pazartesi günü Taşımalı eğitim kapsamındaki tüm okullarımızda eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Denildi.

Erciş kaymakamlığından yapılan açıklamada, “Erciş ilçemizde kar yağışı, yoğun tipi ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 25.12.2023 Pazartesi Günü sadece Taşımalı Eğitim kapsamındaki okullarımızda eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmesine, karar verilmiştir. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur” Denildi.

Çatak kaymakamlığından yapılan açıklamada, “İlçemizde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle 25.12.2023 Pazartesi günü “taşımalı eğitime” 1 gün süreyle ara verilmiştir.” Denildi.

Bahçesaray kaymakamlığından yapılan açıklamada, Bahçesaray ilçesi genelinde yaşanan genelinde yaşanan yoğun rüzgar ve kar yağışı sebebiyle hıfzıssıhha kurulu kararları neticesinde 25.12.2023 Pazartesi günü itibariyle taşımalı eğitim yapan okullarda eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir.” Denildi.

Van'da, 25 Aralık Pazartesi günü il genelindeki okullara 1 günlük kar tatili ilan edildi. Yüksek kesimlerde biriken kar, ulaşım ve günlük hayatı olumsuz etkileyecek düzeyde olduğundan, öğrenci ve öğretmenlerin güvenliği gözetilerek eğitim kurumlarının bir gün süreyle tatil edilmesine karar verilmiştir.

Vansesi Haber

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme