Van'da AK Parti'de yeni dönem

AK Parti'nin Van'da geçmişte yaşadığı başarısızlığa dikkat çeken Erdoğan, '16 Nisan'da ortaya çıkan sonuç bize bir sıkıntı olduğunu, kendimizi Vanlı kardeşlerimize yeteri kadar anlatamadığımızı gösteriyor…' dedi.

2019 seçimlerine hazırlanan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Van İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresi için geldiği Van'dan 3 yıl sonra mutlu hem de umutlu ayrıldı.

Erdoğan, parti içi değişimler sonrası adeta kendi kontrolüne aldığı Van teşkilatında Kayhan Türkmenoğlu ile birlikte yeni bir süreç başlattı.

AK Parti genel başkanı seçilmesinin ardından 30 Mayıs 2017 günü partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan Erdoğan, partisinde metal yorgunluğa dikkat çekerek, "Bu yılsonuna kadar il teşkilatlarımız, ilçe teşkilatlarımız, belde teşkilatlarımızın tamamını güncelleyeceğiz. Yeniden gözden geçireceğiz; çünkü ortada bir metal yorgunluğu var. Bunu aşmamız lazım. Onun için de çok daha dinamik ekiplerle inşallah 2019'a hazırlanmamız gerekiyor" sözleriyle düğmeye basmıştı.

Bu konuşmasının daha doğrusu talimatının ardından çok sayıda ilçe başkanı görevden alınırken aralarında Van'ın da yer aldığı bazı il başkanlarının istifası gerçekleşmişti.

15 yılda 5 genel, 3 yerel seçim kazanan, 3 referandum ve bir Cumhurbaşkanlığı seçiminden zaferle çıkan, Van'da 2015 Haziran seçimlerinde 8 milletvekilliğinin yalnızca birini, 1 Kasım 2015 seçiminde ise 8 milletvekilliğinin ancak ikisini alarak başarısızlığın üzüntüsünü yaşayan Erdoğan, boşalan AK Parti Van İl Başkanlığı için aday olan 32 isim arasından Ankara'ya görüşmeye çağrılan 7 kişi içinden 23. Dönem Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu'nu AK Parti Van İl Başkanlığına atamıştı.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme