Van'da aralık ayında bir ilk

Van Valiliği bünyesinde 24 yıldır bahçıvanlık yaptığını söyleyen Halit Karaca, Aralık ayında ilk kez çim biçme çalışması yaptığını söyledi.

Karaca, “Yıllardır valilik bünyesinde bahçıvanlık yapıyorum. Bu yaşıma kadar aralık ayında çim biçmemiştim. İklim değişikliğinin ülkemizi ve dolayısıyla Van'ı da etkilediğine şahit oluyoruz. Geçmiş yıllarda aralık ayında Van beyaz örtüyle kar'la kaplanırdı. Yerlerde en az 25-30 cm kar olurdu. Bazı yıllarda Cumhuriyet Caddesine açılan ara sokaklarda dükkanların damlarından kürenen karlarla sokakta metrelerce yükseklikte kar birikirdi. Sokak arasındaki dükkanlar karşılıklı olarak tünel açar gidiş, gelişler, tünellerden yapılırdı. İklim değişikliğinden dolayı hayatımda görmediğim olayı yaşıyor aralık ayında çim biçiyorum, Valilik bahçesini yabani otlardan temizleyip estetik görüntü sağlıyoruz. Özenle gerçekleştirilen çalışmalarda, çevre düzenlemesi ön planda tutuluyor” diye konuştu.

“Estetik görünümü ön planda tutuyoruz”

Valilik bahçesinde bahçe düzenlenme ve çim biçme çalışması yapan Halit Karaca, “Yabani ot temizliği ve çim biçme çalışmalarını sürdürüyorum. 24 yıldır Van Valiliği bahçesinde bahçıvanlık yapmaktayım. Van Valiliği bahçesinde 24 yıldır ilk kez Aralık ayında çim biçme çalışması yapıyorum. Hem vatandaşlarımızın sağlığını hem de yeşil alanlarımızın estetik görünümünü görselliği ön planda tutuyoruz” dedi. HABER: EVREN DOĞUER

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 1
TÜM PARKLARDA DETAYLI TEMİZLİK 10 Aralık 2023 01:58

Atatürk Kültür Parkı, Kocaeli Dostluk Parkı, Yaşar Kemal 1.ve 2.Parkı, Vapur İskelesi Parkı, 15 Temmuz Şehitler Parkı, Kurtuluş Parkı, Sahil Parkı, Vaniköy Parkı, Edremit Sahil Bandı, Ahmedi Hani Parkı, Feqi Teyran Parkı, Dabbağoğlu Parkı, Ahmet Çam Parkı, Dicle İdrak Kadın Parkı, Musa Anter Barış Parkı, Akköprü Kanal Parkı, İpekyolu Millet Bahçesi, Akköprü Millet Bahçesi, Edremit Millet Bahçesi, Erdemkent Parkı, Şabaniye Parkı başta olmak üzere üç merkez ilçenin yakın uzak her yerindeki yüze yakın irili ufaklı parkta dökülen yapraklar çimlerin üzerinde, yürüme yollarında, bank ve kamelyalarda, oluklarda ve etrafta yoğun bir tabaka ve kirlilik oluşturmuş. Yürüme yollarını ve olukları ot bürümüş. Tüm parklarda küreklerle, fırçalarla, süpürgelerle, tırmıklarla titiz bir temizlik ve süpürme yapılsa kar yağışları öncesi çok iyi olacak. Umarız bizlerin gördüğü bu kirlilik, bakımsızlık, birikmiş izmaritler, tozlar, çöpler, yapraklar ve kirlilik ilgili birimler tarafından temizlenir ve üç ilçede VBB ve ilçe belediyelerine ait bütün park ve yeşil alanlar tertemiz, pırıl pırıl, bakımlı ve eksiksiz hale getirilir. Bu haliyle karlar üzerine yağmasın ne olur.

Bakmadan Geçme