Van'da ATM kuyrukları bıktırdı

Bankaların önlerindeki kuyruklardan insanlara gına geldi. Banka yetkililerine seslenen vatandaşlar yoğunluğun azalması için şehrin farklı noktalarına ATM bırakmalarını istediler.

TAKİP ET

Banka önlerindeki ATM'lerde oluşan uzun kuyruklara bir türlü çözüm bulunamıyor. Yaşanan yoğunluk hem vatandaşları hemde çevresinde iş yeri bulunan esnafı mağdur ediyor. ATM'lerin önünde oluşan uzun kuyruklar yaya kaldırımlarında yürümekte olan vatandaşları ve çevresinde bulunan esnafları mağdur ediyor.

Vatandaşlar ise yaptığı açıklamada, “İlimizde maalesef banka ATM'leri kuyruklarına bir türlü çözüm bulunamadı. Hava sıcaklıklarının artmasıyla kuyrukta beklemek zulüm oldu. Halbuki çözümü çok kolay, şehrin farklı noktalarında ATM sayıları artırılırsa yoğunluk bir nebze olsun azalır. Gazeteniz aracılığıyla yetkililere seslenmek istiyoruz. Sorunumuzu artık görmezden gelmeyin. Bir an evvel banka yetkilileri sorunu çözmek için harekete geçmeliler. Müşterilerinize kıymet veriyorsanız en büyük sorunumuzu çözmek için somut adım atarsınız” dediler.

2020 yılında başlayan, ülkemizde ve dünyada binlerce insanın ölümüne sebep olan koronavirüs salgını sonrası alınan tedbirler uzun süredir pandeminin bittiği gerekçesiyle göz ardı ediliyor. Maske ve mesafe kurallarına uymayan vatandaşlar PTT ve banka şubeleri önlerinde uzun kuyruklar oluşturarak tehlike saçıyorlar.

“ALIŞVERİŞE GELEN MÜŞTERİLERİMİZ RAHATSIZ OLUYOR”

Gazetemize açıklamalarda bulunan esnaflar söz konusu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirterek, “ATM önlerinde biriken uzun kuyruklar nedeniyle problem yaşıyoruz. Özellikle Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan banka ATM'lerinde oluşan kuyruklar yayaların yürüyüş yolu olan kaldırımlarda vatandaşların rahat yürümesini, engelli vatandaşlara ve çocuklu ailelere sıkıntı yaratarak esnafı ve dükkanına gelen müşterileri rahatsız edip mağdur ediyor. Ayın birinde ve 15'inde kuyruklar daha da yoğunlaşıyor. Buna bir önlem alınmasını istiyoruz. Bankaların önünde oluşan uzun kuyruklar işlerimizin aksamasına sebep olduğu gibi müşterilerimizi de rahatsız ediyor. Bankaların istihdam sağlayan vergisini ve kirasını ödeyen esnafı mağdur etmeye hakkı yok. Bankalar ATM'lerini geçişleri engellemeyecek şekilde ya içeri alsın veya sayısını arttırarak şehrin çeşitli kesimlerine yayarak, caddeye bakan sokak aralarına yerleştirilmesini istiyoruz. Yetkililerin bu soruna bir an evvel çözüm bulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandılar.

“SICAK HAVADA KUYRUKLARDA BUNALIYORUZ”

ATM kuyruklarında bekleyen vatandaşlar ise banka yetkililerine seslenerek, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte kuyrukta bunaldıklarını belirterek, “PTT ve banka önlerinde oluşan kuyruklar insanları tedirgin ediyor. Vatandaşlardan isteğimiz pandeminin bittiğini düşünerek rehavete kapılmasınlar. Koronavirüs salgını, grip, üşütme gibi hastalıklar insanlarda ciddi tahribatlar yaratmasının yanında ölümle sonuçlanabilecek rahatsızlıklara yol açabilir. Vatandaşlar maske, mesafe ve hijyen konusunda uyarılmalı. PTT ve banka kuyruklarına alternatif çözümler oluşturulmalı. Kentin farklı noktalarına PTT ve banka ATM'leri konularak çözme katkı sunulabilir” diye konuştular. HABER: EVREN DOĞRUER

Bakmadan Geçme