Van'da bağımlılıkla mücadele il koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun başkanlığında bağımlılıkla mücadele il koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

2019/2 Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında, Van İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından organize edilen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun başkanlığında paydaş kurumların katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, Nisan-Eylül ayları arasında bağımlılıkla mücadelede il genelinde yapılan faaliyetler değerlendirildi.

Toplantının ikinci bölümünde, bir önceki toplantıda alınan kararlar gözden geçirilerek, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından sunumlar yapıldı. Sunumlarda, bağımlılıkla mücadelede atılan adımlar ve elde edilen sonuçlar paylaşıldı. Toplantının son bölümünde ise kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun önemine dikkat çekildi.

Alınan kararlar arasında bağımlılıkla mücadele sempozyumu ve çalıştay düzenlenmesi, muhtarlara yönelik bağımlılık eğitimlerine devam edilmesi, "Uyuma" uygulamasının bağımlılık eğitimlerinde tanıtılması, lise ve üniversite öğrencilerine bağımlılık eğitimleri verilmesi ve hutbe ile vaazlarda madde kullanımının zararlarına dikkat çekilmesi yer aldı. Toplantı, bağımlılıkla mücadelede etkili işbirliği ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi amacıyla kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik mesajlarla sona erdi.


Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme