Van'da bayram öncesi denetimler arttırıldı

Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesinde hayvan satış noktalarında yoğun bir denetim programı başlattı. Teknik personeller, Kurban Pazarları ve Hayvan Satış Noktalarında gerekli kontrol, denetim ve incelemeleri gerçekleştirdi.

Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, Kurban Bayramı öncesinde yapılan denetimlerin önem arz ettiğini belirterek, "Vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği için bu çalışmalar son derece önemli. Halkımızın sağlıklı ve güvenilir kurbanlık hayvan alabilmesi için yoğun bir çaba içerisindeyiz" dediler.

Yetkililer, denetimlerin Kurban Bayramı boyunca devam edeceğini söyledi. Vatandaşların da kurbanlık hayvan alırken dikkat etmeleri gereken hususlara dikkat çeken Aydın, şunları kaydetti: "Vatandaşlarımız kurbanlık hayvan alırken, hayvanın kulak küpesini, pasaportunun olup olmadığını, sağlık durumunu, yaş ve ağırlığını kontrol etmeli. Ayrıca satış noktalarının hijyen koşullarına da dikkat etmeleri önemli. Kurban kesim yerlerinin de ruhsatlı ve hijyenik olmasına özen göstermeliyiz."

İl Müdürlüğü ekipleri, Kurban Pazarları ve Hayvan Satış Noktalarında gerçekleştirdikleri denetimlerde, hayvanların sağlık durumu, kimliklendirme, ödenecek para makbuzları ve satış yerlerinin hijyen koşullarını kontrol etti. Denetimlerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi durumunda gerekli yasal işlemler yapılacağı belirtildi.

Vatandaşların da kurbanlık hayvan alırken, güvenilir ve ruhsatlı satış noktalarından alım yapmaları tavsiye edildi. Ayrıca Kurban Kesim Yerleri'nin de ruhsatlı ve hijyenik olmasına dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.
Yetkililer, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir bir Kurban Bayramı geçirmesi için tüm ekiplerin seferber olduğunu ifade ederek, denetimlerin titizlikle devam edeceğini sözlerine ekledi.

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 2
Böyle rezalet olmaz 15 Haziran 2024 11:28

Her yıl bayram öncesi sözde KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ belirlenir. Bu sene de 13 YER BELİRLENMİŞ. Şimdi gidip şehre bakın 13 yer değil, 1013 yerde satış var. Böyle bir rezalet olamaz. Hayvan satıcıları Van'ın canına okudular. Koyun görmediğiniz cadde ve sokak neredeyse yok gibi. Her yer hayvan pisliği, her yere kene, her yer koku, her yer tahribat... Ne çim, ne ağaç, ne park, ne refüj bıraktılar. İnanın bu bayram idrak etmek değildir. Bu tam bir cehalettir, ilkelliktir, rezalettir, insan sağlığını hiçe saymaktır, çevreye zarar vermektir, şehri berbat etmektir. Bu ilkel ve sağlıksız manzaralar ne insanlığa, ne müslümanlığa, ne kanuna, ne vicdana, ne ahlaka sığar. Böyle şehir olur mu? Satılan on binlerce hayvan günlerdir binlerce noktada aç susuz bekletiliyor. Bunun için gölgelik yerler, ot ve su bulunan, çevreye zarar vermeyecek, şehri berbat etmeyecek 20 tane alan olmalıydı. Buraların dışında satış ve kesim yapan olursa hayvanları toplanmalı ve ağır para cezası verilmeliydi.

Kirlilik, çöp, izmarit, koku ve pislik... 15 Haziran 2024 11:27

Şehrini, çevresini ve doğasını temiz tutmayan insan ancak cahil, görgüsüz, bilinçsiz, duyarsız insandır. VAN halkı böyle değildir, böyle olamaz ve böyle olmamalıdır. Bir şehrin temizliği ordaki insan kalitesini gösterir. Bir şehir, insanlarının aynasıdır. Hangimiz kirli, düzensiz, bakımsız bir şehre gidip dolaşmak isteriz. Hepimiz temiz, bakımlı, düzenli, ferah, berrak, yemyeşil şehirlerde zaman geçirmek, gezmek, tatil yapmak isteriz. Van hepimize emanettir. Herkes bu sorumlu davranış için işe kendinden ve ailesinden başlasın. VAN GENÇLİĞİNE, VAN'DAKİ AİLELERE, VAN'DAKİ ESNAFLARA, VAN'DAKİ ÖĞRENCİLERE, HERKESE SESLENİYORUZ : Çarşılarınızı, dükkanlarınızın önünü, kaldırımlarınızı, sokağınızı caddenizi, parklarınızı, derelerinizi, kanallarınızı, sahillerinizi, kıyılarınızı, park ve yeşil alanlarınızı, piknik ve mesire alanlarınızı, semt ve mahallelerinizi, çevrenizi ve doğanızı kirletmeyin, berbat etmeyin, temiz tutun.

Bakmadan Geçme