Van'da birçok kuş türüne ev sahipliği yapan sazlık alan yandı

Van'ın Gevaş ilçesinde birçok kuş türüne ev sahipliği yapan sazlık alanda çıkan yangın itfaiyenin 3 saatlik müdahalesi sonucu söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre yangın, akşam 20.35 sularında Gevaş ilçesinde bağlı Akdamar Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Birçok kuş türüne ev sahipliği yapan sazlık alanda çıkan yangını gören vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp durumu bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve Gevaş İtfaiye Grup Amirliği ekipleri sevk edildi. Bölgenin bataklık olmasından dolayı alana itfaiye aracı giremeyince yangına itfaiye erleri kürekle müdahale etti. Yaklaşık 3 saat süren müdahalenin ardından yangın söndürülürken, jandarmaya konuyla ilgili tahkikat başlattı.

Yorumlar 1
Hiçbir insan evladı buraları yakmaz 07 Nisan 2025 19:39

Yaban hayvanlarının üreme alanı, sığınma alanı ve barınma alanı olan, aynı zamanda insanlar için de önemli oksijen üretim alanları olan SAZLIK ALANLARI yakanlar insan olamaz. Hiçbir insan, hiçbir insan evladı bunu yapmaz, yapamaz. Cehalet, vandallık, vahşilik, barbarlık, merhametsizlik, vicdansızlık örneği olan bu yangınları çıkaran yaratıklar bulunup en ağır cezalar verilmeli ve ifşa edilmeli.

Bakmadan Geçme