Van'da düğünde konuklara fidan dağıttılar

Van'ı ağaçlandırarak yeşile büründürme çabalarının yoğunlaştığı bir dönemde Anlayış ve Akarsu ailelerinin düğününde davetlilere nikâh şekeri yerine nikâh fidanı dağıtıldı.

Vansesi Haber Merkezi

Hafta sonu Çırağan Sarayı Düğün Salonu'nda Begüm Akarsu ile Burak Anlayış'ın hayatlarını birleştirdikleri düğüne katılan yaklaşık 500 konuğa mini saksılarda Altuni Faftan fidanı dağıtıldı. Düğünde nikah şekeri yerine nikah fidan dağıtılması büyük ilgi gördü.

Yeşil bir çevreye, ağaca dikkat çekmek amacıyla düğüne katılan davetlilere Altuni Faftan fidanı dağıttıklarını belirten gelinin babası Rüyam Organizasyon sahibi Müfit Akarsu, 'Dostlarımız, akrabalarımız, bizi sevenlerin bir araya geldiği bu mutlu anımızda yeşil bir çevre için farkındalık yaratmak istedik. Çocuklarımızın mürüvvetini gördüğümüz bugünün anısına ağaç dikmeleri için değerli konuklarımıza şeker yerine evlerin önünde kolayca yetişebilen Altuni Faftan dağıttık. Van ilimizin yeşile bürünmesi ve ağaç sevgisinin toplumsal bir amaç haline gelmesi düşüncesiyle gerçekleştirdiğimiz fidan dağıtımının ilgi görmesi bizi de mutlu etti. Bu uygulamanın ağacı yeşili seven ve koruyan Vanlıların düğünlerinde, nikah törenlerinde ve özel günlerinde yaygınlaşacağına inanıyorum.Yeşil bir Van için katkı sağladığımızı düşünüyorum' dedi.

Mutlu günlerinde dağıtılan fidanların kendileri içinde güzel bir anlamı olduğunu belirten gelin Begüm Akarsu ile damat Burak Anlayış, ' Düğünümüz çok güzel geçti. Ailelerimiz ve konuklarımızla birlikte doyasıya eğlendik. Bunun yanında konuklarımıza nikah şekeri yerine nikah fidanı dağıtılması bizi de çok mutlu etti. Umarım biz değir çiftlere örnek oluruz ve Van'da düğünlerde bundan sonra ağaç fidesi dağıtılır' dedi. Özel hazırlanmış fidanlar şık sepetler içinde bayan görevliler tarafında önce gelin ve damat masasına sonrada diğer konularak dağıtıldı.

Bakmadan Geçme