Van'da gümrük kaçağı sigara operasyonu: 960 paket sigara ele geçirildi

Van'ın Muradiye ilçesinde, jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği yol kontrolünde 960 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Alparslan Karakol Komutanlığı ekipleri, rutin yol kontrolü sırasında şüpheli buldukları araçları durdurdu. Araçlarda yapılan detaylı aramalarda, gümrük kaçağı olduğu değerlendirilen toplam 960 paket sigara ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri alındı. Ele geçirilen sigaraların piyasa değeri henüz belirtilmezken, soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Jandarma ekiplerinin, gümrük kaçağı malzemelere yönelik operasyonlarının devam edeceği belirtildi.
Muradiye Kaymakamlığı yaptığı açıklamada, “Muradiye İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Alparslan Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından icra edilen yol kontrolü sırasında şüphe üzerine durdurulan araçlarda yapılan aramalarda 960 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Gümrük Kaçağı Sigara Operasyonlarının Önemi:

Gümrük kaçağı sigara operasyonları, ülke ekonomisine ve kamu sağlığına yönelik ciddi tehditleri önlemek için büyük önem taşıyor. Gümrük kaçağı sigaralar, vergiden kaçınılarak piyasaya sürülüyor ve bu durum devletin gelir kaybına yol açıyor. Ayrıca, kaçak sigaraların üretim ve satış koşulları bilinmediği için sağlık açısından da risk oluşturuyor.

Jandarma ekiplerinin bu tür operasyonları ile gümrük kaçağının önlenmesi, ülke ekonomisine ve kamu sağlığına önemli katkılar sağlıyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme