Van'da halkoyuları yarışması sona erdi

Kulüpler Arası Halk Oyunları yarışması 17 ekibin katılımıyla sona erdi.

Yarışmaya Tuşba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulkadir Sancaklı,Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Baycan,Gençlik Spor Müdürü Yalçın Özdemir, Doğuanadolu Bölge Koordinatörü Özçetin Karacan ve Okul Müdürleri katıldı. Yarışmaya katılan ekipler minikler, yıldızlar,gençler ve büyükler olmak üzere dört kategoride kıyasıya yarıştılar.

Minikler gelenekselde birinci olan ekip Ahtamara Spor Kulubu ikinci ekip Fevzi Şengül Spor Kulubu,minikler düzenlemelide birinci olan ekip Tuşba Sanat Gençlik Spor kulubu,ikinci ekip Van Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği,Yıldızlar Gelenekselde birinci olan ekip ÖzVangençlik spor kulubu ikinci Van Geçlik Spor Kulubu üçüncü ekip 1923 Van İkinisan Spor Kulubu Yıldızlar Düzenlemede birinci olan ekip Tuşba Belediye Spor Kulubu,Gençlerde Gelenekselde birinci olan ekip Gençlik Merkezi Spor Kulubu,ikinci Bostaniçi Lisesi Gençlik Spor Kulubu,Gençler Düzenlemelide,Turgut Özal Anadolu Lisesi,Büyükler Gelenekselde ise birinci olan ekip Urartu Sanat Dans Topluluğu Spor Kulubu ikinci Van Bostaniçi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Büyükler Düzenlemelide Tuşba Halk Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulubu derece yaptı.

Birinci olan ekipler 15 Mayısta yapılacak olan bölge yarışmasına katılmaya hak kazandı. Kısa bir değerlendirmede bulunan Tuşba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulkadir Sancaklı "Gençleri kendi kültürlerinin değerleri ile besleyip yetiştirmek adına yürüttüğümüz halkoyunları faaliyetlerinin görsel bir şölene dönüştüğü bu yarışmada performans sergileyecek tüm ekiplere başarılar dilerim" dedi.

Bakmadan Geçme