Van'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, 25 Mayıs 2024 tarihinde bölge genelindeki hava durumu hakkında ayrıntılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamaya göre, bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu olması beklenmekte, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman da kuvvetli (40-60 km/sa) şekilde esmesi bekleniyor. Van Gölü'nde de benzer hava koşulları hakim olacak. Göl üzerinde rüzgarın doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6, gece saatlerinden itibaren 3 ila 5 kuvvetinde esmesi, dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,75 metre arasında olması öngörülüyor. Görüş mesafesinin yağış anında orta seviyede olacağı belirtiliyor.
İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının; Van'da 18 derece, Bitlis'te 17 derece, Hakkari'de 22 derece ve Muş'ta 20 derece olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, öğle ve akşam saatleri arasında rüzgarın güneyli yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (40-60 km/sa) şekilde esmesi beklendiğinden, ağaç devrilmesi, çatı uçması, enerji nakil hatlarında kopma gibi aksaklıklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme