Van'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, hava durumu hakkında önemli açıklamalar yaptı. Bölge genelinde havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor. Ancak Van'ın güney ve doğu ilçeleri ile Hakkari'de öğle ve akşam saatleri arasında aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı hava koşulları öngörülüyor.

Meteoroloji yetkililerinin aktardığına göre, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batılı ve kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.
Van Gölü'nde hava durumunun parçalı ve az bulutlu olacağı belirtilirken, rüzgarın öğle ve akşam saatlerinde güneyli yönlerden 3 ila 5 kuvvetinde esmesi öngörülüyor. Dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,75 metre arasında olması bekleniyor ve görüş durumunun iyi olacağı kaydediliyor.

İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının Muş'ta 29 derece, Hakkari'de 28 derece, Van'da 25 derece ve Bitlis'te 25 derece olması tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri, bölge genelinde hava durumunun parçalı bulutlu seyredeceğini, ancak Van'ın güney ve doğu ilçeleri ile Hakkari'de öğle ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olabileceğini bildirdi. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olacağı ve rüzgarın batılı ve kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Van Gölü'ndeki hava durumunun parçalı ve az bulutlu olması, rüzgarın güneyli yönlerden orta kuvvette esmesi, dalga yüksekliğinin 0,25-0,75 metre arasında olması ve görüş durumunun iyi olması öngörülüyor. İl merkezlerindeki en yüksek sıcaklık değerleri ise Muş'ta 29, Hakkari'de 28, Van'da 25 ve Bitlis'te 25 derece olarak tahmin ediliyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme