Van'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, önemli bir hava durumu açıklaması yaptı. Yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık olması beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının da mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi öngörülüyor.

Rüzgarın, bölgede kuzeyli ve doğulu yönlerden hafif ile zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenirken, Van Gölü özelinde ise doğu ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde rüzgarlar bekleniyor. Dalga yüksekliği ise 0,25 ila 0,75 metre arasında olacağı tahmin edilmekte.

Meteoroloji, il merkezlerindeki en yüksek sıcaklık değerlerini de paylaştı. Buna göre, Muş'ta 35 derece, Hakkari'de 33 derece, Bitlis'te 31 derece ve Van'da 28 derece olması bekleniyor. Genel olarak bölgede havanın açık ve güneşli olması öngörülürken, rüzgarın etkisinin de hissedileceği vurgulandı.
Meteoroloji raporunda, Van Gölü'nde güneşli ve az bulutlu havanın hakim olacağı, rüzgarın akşam saatlerinde güneybatıdan esmesi beklenen, dalga yüksekliğinin ise oldukça düşük olacağı belirtildi. Görüş mesafesinin de iyi olması bekleniyor.

Bölge genelinde beklenen hava koşulları, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklarla birlikte, açık ve güneşli bir hava durumunu işaret ediyor. Rüzgarın etkisinin de hissedileceği tahmin ediliyor. Bu hava durumu, bölgedeki vatandaşlar ve ziyaretçiler için ideal koşullar sağlayacak gibi görünüyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme