Van'da İlk Kez eTwinning Çalıştayı Düzenleniyor

Van'da ilk defa düzenlenen eTwinning Çalıştayı, 81 ilden yaklaşık 300 öğretmenin katılımıyla, projeleri geliştirme ve mesleki gelişimi destekleme amacıyla gerçekleşiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün eTwinning Faaliyeti kapsamında öğretmenlerin mesleki gelişimini desteklemek ve projeleri geliştirmek amacıyla her yıl düzenlediği çalıştay, bu yıl ilk defa Van'da gerçekleşiyor. Van Uygulama Oteli'nde 21-23 Ekim tarihlerinde Mesleki Eğitim Çalıştayı, 24-26 Ekim tarihlerinde ise Temel Eğitim Çalıştayı yapılacak.

Van İl Millî Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine, eTwinning Türkiye Koordinatörü, Ulusal Destek Servisi üyeleri ve Türkiye'nin 81 ilinden projelere katılım gösteren yaklaşık 300 öğretmen yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik, eTwinning tanıtım videosu gösterimiyle devam etti. Ardından açılış konuşmaları yapıldı ve Van Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

eTwinning Çalıştayı'nda, öğretmenlerin ulusal ve uluslararası projeler oluşturma becerilerini artırmak, yenilikçi eğitim araçlarını daha etkin kullanmalarını sağlamak ve mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla çeşitli eğitimler verilecek.

Vansesi Haber

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme