Van'da kadına yönelik şiddetle ve erken yaşta evliliklerle mücadele eğitimi

Van İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından kentte kadına yönelik şiddetle ve erken yaşta evliliklerle mücadele eğitimi gerçekleştirildi.

Van İl Sağlık Müdürlüğü, kadına yönelik şiddetle mücadele ve erken yaşta evliliklerin önlenmesi amacıyla eğitim faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda 6-7 Ağustos 2024 tarihlerinde Van Özel Lokman Hekim Hastanesi'nde, 8 Ağustos 2024 tarihinde ise Özel Akdamar Hastanesi'nde görev yapan sağlık personeline yönelik önemli bir eğitim programı düzenlendi. Eğitimler, Van İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birimi tarafından gerçekleştirildi.

Eğitimlerde, sağlık personeline kadına yönelik aile içi şiddet ve erken yaşta evlilikler konularında kapsamlı bilgiler sunuldu. Şiddetin sağlık üzerindeki olumsuz etkileri, sağlık personelinin bu durumlarla karşılaştığında alması gereken önlemler ve uygulaması gereken görüşme teknikleri üzerinde duruldu. Ayrıca, erken yaşta ve zorla evliliklerin toplum üzerindeki etkileri ele alındı ve bu tür durumlarla mücadelede sağlık personelinin üstlenmesi gereken rol vurgulandı.

Katılımcılara, kadına yönelik şiddetle mücadelede hizmet veren kurum ve kuruluşlar hakkında bilgi verildi ve bu kurumlarla iş birliği yapılmasının önemi anlatıldı. Ayrıca, bu alandaki yasal düzenlemeler, İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen KADES uygulaması ve Alo 183 hattı gibi önemli kaynaklar tanıtıldı. İlimizde şiddetin önlenmesine yönelik hizmet veren tüm kamu kurum ve kuruluşlarının tanıtımları da eğitimler sırasında yapıldı.

Eğitime katılan 158 sağlık personeline, aile içi şiddetle mücadelede kullanılabilecek araçlar arasında yer alan aile içi şiddet kayıt formu, bilgilendirici broşürler ve kadına yönelik şiddetle mücadeleye dair kitapçıklar dağıtıldı.

Vansesi Haber

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme