Van'da Kahvaltıcılar Rekor İçin Kapalı Olacak

1 Haziran 2014 Pazar günü Van’da yapılacak olan ve “Van Kahvaltısı Guinness Dünya Rekoru” organizasyonu nedeniyle Van’da kahvaltı salonları pazar günü öğlen saat 12:00’ye kadar kapalı olacak.

İlhan Siyahtaş

Van, 1 Haziran 2014 tarihinde düzenlenecek olan ve 30 bine yakın kişinin katılımıyla rekora imza atmaya hazırlanırken Van'da yeni kurulan Van Kahvaltısı Derneği rekor organizasyonuna katkı sunmak amacıyla kahvaltı salonlarının 1 aziran Haziran Pazar günü öğlen saat 12.00'kadar kapalı olacağını açıkladı.

“ Van Kahvaltısı Guinness Dünya Rekoru ” organizasyonu nedeniyle Van Kahvaltısı Derneği'nin aldığı kararı Dernek Başkanı Yunus Caner açıkladı. Van'ın kahvaltı kültürünün tanıtım çabalarına güç katmak için böyle bir karar aldıklarını belirten Caner, “ Dernek olarak Guinness rekorlar kitabına girebilmek için 1 Haziran Pazar günü ilimizde yapılacak olan ‘Dünyanın en kalabalık kahvaltısı” rekor deneme organizasyonuna daha fazla insanımızın katılımını sağlamak ve etkinliğe destek olmak amacıyla kahvaltı salonlarımızın öğlen saatine kadar kapalı tutulması yönünde bir karar aldık. Karar doğrultusunda ilimizdeki bütün kahvaltıcı, börekçi ve çorbacı işyerlerinin 01. Haziran 2014 Pazar günü saat 07.00 itibariyle düzenlenecek kahvaltı rekoru organizasyonu nedeniyle saat 12:00'ye kadar kapalı bulunmaları gerekmektedir. Karara uymayan işyerleri hakkında belediye zabıta ekiplerince cezai işlem uygulanacaktır. Bütün Vanlıları rekor denemesine katılmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Van Kahvaltısı Derneği yönetimi tarafından alınan kararda İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürü A. Vahap Kıpçak'ın imzası da yer aldı.

Bakmadan Geçme