Van'da kaldırım işgali denetimi

Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi tarafından esnaflara yönelik kaldırım işgali denetimi yapıldı.

TAKİP ET

Yalçın Arpa

Van'ın önemli sorunları arasında yer kaldırım işgali bir türlü bitmek bilmiyor. Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi zabıta ekipleri kaldırımları işgal eden işletmeleri uyararak kurallara uymayan esnaflara cezai işlem uyguladı.

İpekyolu Belediye yaptığı açıklamada “Zabıta Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin birlikte yürüttüğü kaldırım işgali denetimleri devam ediyor. Kaldırım işgalini denetleyen ekipler yapılan uyarılara uymayan ve kaldırım işgaline devam eden işletmelere gerekli uyarıları yaparak cezai işlem uyguladı” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 2
DÜZEN 16 Ağustos 2023 22:33

Samimi, ciddi, kalıcı, yaygın, yoğun bir çalışma olmalı. Sembolik ve sonuç vermeyen kısmî çalışmalar ciddiye bile alınmıyor. 100 zabıta ile bütün kaldırımlar ve yol kenarları bomboş ve tertemiz hale getirilsin. Kaldırımlar esnafın değil, yayalarındır, bütün şehir halkınındır.

KALDIRIMLARI ARTIK TEMİZLEYİN. 16 Ağustos 2023 22:29

Ordu Caddesi'nde haberin içindeki fotoğrafta görülen Tar.. Pa... adlı manav ile Ba... Ha... Pa... adlı manava çözüm bulacak bir devlet gücü yok mu? Ordu Caddesindeki kaldırımlar başta olmak üzere Cumhuriyet Caddesinin sağına ve soluna düşen çarşıların, cadde ve sokakların, ara sokak ve arka sokakların tamamında manavlara, lokantalara, kafelere, çay evlerine, AVM'lere, marketlere, büfelere,,inşaatçı be tesisatçılara, tuhafiyecilere, gıdacılara, giyimcilere, ayakkabıcılara, fırınlara, mobilyacılara ve hiçbir esnafa ait hiçbir eşya, mal, ürün,,malzeme, kasa, masa, sandalye vs. görmek istemiyoruz. Şehrin canına okuyan, çarşıyı felç eden, düzeni bozan, yaya akışını engelleyen, insanlara rahatsızlık veren ve kaldırımları şahsi mülkü gibi kullanan kural tanımaz saygısız, sorumsuz esnaflara ARTIK YETER denilmesini bütün Van halkı olarak bekliyoruz.

Bakmadan Geçme