Van'da kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, bölgedeki hava durumu hakkında önemli bir açıklama yaptı. Açıklamada, bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı bildirildi. Özellikle öğle saatlerinden itibaren Hakkari, Van'ın güney ve doğu ilçeleri ile Muş ve Bitlis illerinin kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği vurgulandı.

Meteoroloji açıklamasına göre, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği, rüzgarın ise batılı ve güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Van Gölü özelinde ise hava durumunun parçalı ve çok bulutlu olacağı, öğle saatlerinde güneyde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği belirtildi. Rüzgarın ise doğu ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, dalgaların ise 0,25 ila 0,75 m arasında olması bekleniyor. Görüş koşullarının ise iyi olacağı ifade edildi.

İl merkezlerindeki en yüksek hava sıcaklıklarının Bitlis ve Hakkari'de 18 derece, Muş'ta 24 derece ve Van'da 19 derece olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji, yarın (salı) öğle saatlerinden itibaren Hakkari, Van'ın güney ve doğusu, Muş ve Bitlis illerinin kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği için, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Bölge halkı, özellikle sel, su baskını ve yıldırım gibi tehlikelere karşı uyarıldı ve kötü hava koşullarına karşı hazırlıklı olmaları gerektiği belirtildi. Yetkililerin, olası olumsuzlukların önlenmesi için gerekli tedbirleri aldıkları ve vatandaşları da dikkatli olmaya davet ettikleri anlaşılıyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme