Van'da piknikçiler çevreyi kirletmeye devam ediyor

Van'da aileleriyle keyifli vakit geçirmek için piknik alanlarına akın eden vatandaşlar geriye çöp yığınları bırakıyor.

Van'da göl kenarında, mesire ve yeşillik alanlarda piknik yapan bazı vatandaşlar, geride çöp yığınları bırakarak çevre kirliliğine neden oluyor. Piknik yaparken kullandıkları malzemelerin atıklarını çöpe atmak yerine olduğu yerde bırakan vatandaşlar, bu alanların temizliğini zorlaştırıyor. Belediye ekipleri zaman zaman temizleme çalışmaları yapsa da, kısa süre sonra temizlenen alanlar yeniden kirleniyor.

Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte, özellikle hafta sonları güzel havayı fırsat bilen Vanlılar, Van Gölü çevresinde, mesire alanlarında ve kentin yeşillik bölgelerinde piknik yapıyor. Aileleri ve arkadaşlarıyla eğlenceli vakit geçiren vatandaşların bazıları, çevre temizliğine dikkat etmeyerek atıklarını geride bırakıyor. Bu durum, hem çevre kirliliğine neden oluyor hem de diğer piknikçilerin keyifli vakit geçirmesini engelliyor.

Belediye ekipleri, çevre kirliliğinin önlenmesi için vatandaşları daha duyarlı olmaya çağırıyor. Çevre temizliği konusunda daha fazla bilinçlenilmesi gerektiğini vurgulayan yetkililer, "Biz yine temizleriz; ama lütfen siz çevremizi kirletmeyin. Lütfen ama lütfen çevreyi kirletmeyin. Evimizi nasıl temiz tutuyorsak şehrimizi temiz tutmanın sorumluluğu da bizde. Çevre temizliği konusunda daha bilinçli ve duyarlı olmalıyız." şeklinde uyarılarda bulundu.

Vansesi Haber

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme