Van'da sağlık çalışanlarına 'Normal Doğum' eğitimi düzenlendi

Van İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü'nün 'Normal Doğum Eylem Planı' kapsamında, ilçelerdeki Gebe Bilgilendirme Sınıfı çalışanlarına eğitim düzenledi.

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Normal Doğum Eylem Planı" çerçevesinde, Van İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı'na bağlı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi (ÇEKÜS), il genelinde kapsamlı bir eğitim programı düzenledi. Program kapsamında, ilçe sağlık müdürlüklerinin Gebe Bilgilendirme Sınıflarında görevli sağlık çalışanları bir araya getirilerek, normal doğumun önemine dair eğitim verildi.

Düzenlenen eğitimde, "Doğal Olan Normal Doğum" teması öne çıkarıldı. Sağlık çalışanlarına, normal doğumun anne ve bebek sağlığı açısından olumlu etkileri, doğum sürecinin doğal akışına dair bilgi ve müdahalesiz doğumun sağladığı faydalar ayrıntılı şekilde aktarıldı. Eğitim süresince, doğumun fiziksel ve duygusal yönleri, doğum sırasında annenin psikolojik durumu ve doğum sonrası iyileşme sürecinin hızlanmasında normal doğumun rolü gibi konular üzerinde duruldu.

Van İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, "Eğitim programı, sağlık çalışanlarının normal doğumu teşvik eden bilgi ve becerilerle donanmasını amaçlıyor. Annelerin sağlığı ve bebeklerin doğal doğum süreçleri hakkında farkındalık yaratmayı önemsiyoruz," açıklamasında bulundu. Normal doğumun toplum genelinde yaygınlaşması için doğum sürecinde aktif rol oynayan sağlık personelinin eğitiminin önemine değinen yetkililer, bu tür eğitimlerle Van'da normal doğuma teşvikin artmasını hedeflediklerini belirttiler.

Eğitimi başarıyla tamamlayan sağlık çalışanları, edindikleri bilgileri Gebe Bilgilendirme Sınıflarında anne adaylarıyla paylaşarak, toplumda doğal doğuma yönelik olumlu bir farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Van İl Sağlık Müdürlüğü, normal doğumu teşvik edici bu tür eğitimlerin devam edeceğini vurguladı.

Vansesi Haber

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme