Van'da 'Sağlık Haftası' etkinlikleri sürüyor

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla, Van'ın Atatürk Parkı'nda Tuşba İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından bilgilendirme standı açıldı.

Vanlı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği stantta, el hijyeni, sağlıklı beslenme, bağımlılıklarla mücadele ve hastalıklardan korunma gibi hayati konularda bilgilendirmeler yapıldı.

Uzman sağlık personeli, vatandaşlara sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazandırmak amacıyla çeşitli broşürler dağıtarak, günlük hayatta alınabilecek basit önlemlerle birçok hastalığın önlenebileceğini vurguladı. Özellikle el hijyeninin bulaşıcı hastalıkları önlemedeki rolü anlatıldı.

Etkinlikte ayrıca, vatandaşların sağlığa ilk müracaat noktası olarak aile hekimliklerinin önemine dikkat çekildi. Aile hekimlerinin, bireylerin sağlık takibini yaparak erken teşhis ve tedavi süreçlerinde önemli bir yere sahip olduğu anlatıldı. Bu farkındalık faaliyetleri kapsamında aile hekimliği hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve vatandaşların daha bilinçli şekilde bu hizmetlerden faydalanması hedeflendi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme