Van'da Salı Gününe Kadar Kar Yağışı Var

Van’da, 2015 yılının ilk karı yağarken, hayat ise adeta durma noktasına geldi.

2015 yılının ilk günlerinde etkisini gösteren kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Öğle saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Kar yağışının olacağını, ancak bu kadar erken beklemediklerini ifade eden vatandaşlar, “Bu yıl kar yağışı çok geç geldi, fakat iyi yağıyor. İnşallah bu şekilde devam eder” dediler.
Büfesinin yanında yaktığı ateşin önünde ısınmaya çalışan çakmakçı Suat Uyar ise, kış mevsiminin kar yağışıyla güzelleştiğini belirterek, “Kış denildiğinde Doğu Anadolu ve Van akla geliyor. Bizde burada bir yandan ekmek paramızı kazanırken bir yandan da yaktığımız ateşin etrafında ısınıp çaylarımızı yudumluyoruz. Gayet keyfimiz yerinde” şeklinde konuştu.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, salı gününe kadar kar yağışının etkili olacağını, hava sıcaklığının ise bu gece eksi 3, gündüz ise 5 derece olacağı bildirildi.
Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, 22 kişiden oluşan 11 ekiple karla mücadele çalışmalarının sürdüğünü ve tüm yolların açık olduğunu belirttiler.

Bakmadan Geçme