Van'da Şamiram Kadın Yaşam Merkezi açılıyor

Van Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi'nin ortak yürüttükleri çalışma ile ilçeye bağlı Süphan Mahallesi'nde Şamiram Kadın Yaşam Merkezi açılıyor. Mahallede bir ilk olma özelliği taşıyan Merkez bünyesinde çok sayıda kurs ve atölye yer alacak, oluşturulacak birimlerle şiddetle mücadele konusunda çalışmalar yürütülecek. 

Van'ın Edremit ilçesinde Şamiram Kadın Yaşam Merkezi açılıyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı ve Edremit Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmayla Süphan Mahallesi'nde açılacak merkezin tüm hazırlıkları tamamlandı. Merkezin açılışı, yarın saat 12.00'de Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Neslihan Şedal ve Edremit Belediye Başkanı Rabia Başak Koç'un katılacağı bir törenle yapılacak.

Mahallede kadın ve çocuklara yönelik ilk merkez olma özelliğini taşıyan Şamiram Kadın Yaşam Merkezi bünyesinde; kütüphane, müzik atölyesi, tiyatro ve drama atölyesi, kilim atölyesi, el sanatları atölyesi, üretim atölyelerinin yanı sıra spor alanı ve çocuk oyun alanları da yer alıyor.

Merkezin en önemli çalışmaları arasında ise kadına yönelik şiddete karşı danışmanlık hizmeti ve ekonomik gelişim konusunda verilecek danışmanlık desteği yer alacak.

Kadın ve çocuklar sosyal aktivitelerle buluşacak

Şamiram Kadın Yaşam Merkezi'nde ayrıca uzman sosyolog, psikolog, sosyal hizmet çalışanları kadınlara birçok alanda hizmet sunacak. Merkezde, “Toplumsal Cinsiyet Rolleri”, “Kadın Erkek Eşitliği”, “Kadının İnsan Hakları ve Üreme Sağlığı” gibi konuların yanı sıra kadının sosyal yaşamdaki yeri ve önemine ilişkin, bilinçlendirme çalışmaları yapılması da planlanıyor. Merkezde ayrıca kadın ve çocuklara yönelik yapılacak sosyal aktivitelerle yaşama daha etkin katılımları sağlanacak.

Her bir sokağındaki kadınlara dokunulacak

Her gün çok sayıda kadının erkek şiddeti sonucu yaşamını yitirdiği son süreçte merkez bünyesinde çalışma yürütecek Şiddetle Mücadele Birimi aracılığıyla şiddetle mücadele yöntemleri ele alınarak, mahallenin her sokağındaki kadınlara ulaşılmaya çalışılacak. Yine toplumsal sorunların başında gelen, “çocuk yaşta evlilik” ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin özelde kadınların yaşamını zorlaştırarak sürdüğü günümüzde, kadınlar üzerinde yarattığı dezavantaja karşı, dayanışma ruhu ile mücadele yürütülecek. Ekonomi Danışma Birimi aracılığıyla da ekonomik sorun yaşayan kadınlara çözüm üretilmeye çalışılacak.

Bakmadan Geçme