Van'da sıcak ve parçalı bulutlu hava bekleniyor

Meteoroloji 14. Van Bölge Meteoroloji Müdürlüğü, bölge genelinde hava durumuyla ilgili son tahminlerini paylaştı. Açıklamaya göre, Van'da bugün parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Van'ın kuzey ve doğu ilçelerinde öğle ve akşam saatleri arasında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri yaşanabilir. Sıcaklıkların ise mevsim normalleri üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın batılı ve güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor. Van Gölü'nde ise parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde güneyli yönlerden 2 ila 4 kuvvetinde esmesi ve dalgaların 0,25 ila 0,50 m yüksekliğinde olması bekleniyor. Görüşün ise iyi olacağı tahmin ediliyor.

İl merkezlerinde günün en yüksek sıcaklıklarının Van'da 29, Muş'ta 35, Hakkari'de 33 ve Bitlis'te 31 derece olacağı tahmin ediliyor.

Vatandaşların, özellikle Van'ın kuzey ve doğu ilçelerinde öğle ve akşam saatlerinde yaşanabilecek ani yağışlara karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları tavsiye ediliyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme