Van'da zabıtadan kaldırım işgali denetimi 

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından ana arterler ve ara sokaklarda kaldırımları işgal edenlere yönelik kapsamlı bir denetim yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışması ile yapılan denetimlerde kaldırım ve yolları işgal eden vatandaşlar tek tek uyarılırken, uyarılara aldırış etmeyenlere ise cezai işlem uygulandı.

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri kaldırımları işgaline müsaade etmezken, görüntü kirliliğine sebep olan yapılarla ilgili de esnaf ve vatandaşları uyardı.

Denetimler kapsamında Ahmed-i Hani Parkı, Ferit Melen, Ordu, Cumhuriyet ve Milli Egemenlik caddeleri ve ara sokaklarda kaldırım işgallerine müdahale edildi. Ekipler ayrıca görüntü kirliliğine sebep olan yapılarla ilgili de yer tespiti yaparak, vatandaşları uyardı.

Denetimler diğer ana ve ara arterlerde rutin olarak devam edecek.


Yorumlar 3
Bu nasıl bir büyükşehir? 15 Ağustos 2023 00:57

ESNAF İKİ ELİNİ YANA AÇIP ZABITAYA " NE YAPALIM KARDEŞİM" DİYEREK SİTEM EDİYOR. EFENDİLER DAĞ BAŞINDA, ORMANDA, VAHŞİ DOĞADA DEĞİLİZ. YEDİ YÜZ BİN MERKEZ NÜFUSUN YAŞADIĞI BİR İL MERKEZİYİZ. KALDIRIMLARI DERHAL BOŞALTIN. KALDIRIMLARDA NEYİNİZ VARSA İŞ YERİNİZİN İÇİNE ALIN. İKİ BİN ESNAF OLARAK KAZANACAKSINIZ DİYE ŞEHRİ FELÇ EDEMEZSİNİZ, ÇARŞIYI YAŞANMAZ HALE GETİREMEZSİNİZ, YAYA VE ARAÇ AKIŞINI TARUMAR EDEMEZSİNİZ. BURASI ŞEHİRDİR, ŞEHRİN İCAPLARINA, KURALLARINA UYUN.

NE OLUR KALICI ÇÖZÜMLER BULUNUZ 15 Ağustos 2023 00:52

Büyükşehir ve il olarak tüm bölgelerde onlarca şehir ve yüzlerce ilçe gördüm. Şehir içi araç park keşmekeşi, tıkanıklığı ve düzensizliğinin bu kadar çok olduğu, kaldırımları ve yol kenarları işgal edilip satış ve teşhir alanı yapılmış, şahsî mülkiyet gibi kullanılan başka bir şehir gerçekten görmedim. Van çarşılarının da, yollarının da, kaldırımlarının da gerçekten bir tertip ve düzene, bir ferahlık ve temizliğe, bir rahatlık ve özene ihtiyacı var.

Ahmedi Hani Parkı 14 Ağustos 2023 17:20

Ahmedi Hani Parkı bakımsız, kirli, toprak halde. Çim kalmamış, ağaçlar kuruyor. Park demeye bin şahit gerek. Yanındaki Eski Vaski binasının yeri bomboş ve çirkin bir görüntü oluşturuyor. Tüm bu boş verme yetmiyor gibi, vatandaşın biri parkın bitişiğine çay evi kurdu. Parkın her yerine 100 sandalye koyup şahsi çay bahçesi yaptı. O çevrede kaldırımlar esnafın işgalinde. Çer çöp, toz, atık ve kirlilik diz boyu. Tüm bunlar ilgili kurumların gözü önünde oluyor. 14 Ağustos 2023'te de durum aynı.

Bakmadan Geçme