Van Demek Vatan Demek

Değerli okurlar Ziya Şahin Bey 1961 yılında Kayseri ilinin Pınarbaşı ilçesine bağlı Pazarören kasabasında dünyaya gelir. Kayseri Pınarbaşı Mimar Sinan Öğretmen Lisesinde birinci sınıfı bitirdikten sonra Van Kız Öğretmen Lisesine naklen gelir. İki yıl Van'da okuduktan sonra 1979 yılında Pazarören Öğretmen Lisesinden mezun olur. Çeşitli kurumlarda çalıştıktan sonra 2008 yılında emekli olur.

Değerli okurlar; Ziya Şahin Bey 1961 yılında Kayseri ilinin Pınarbaşı ilçesine bağlı Pazarören kasabasında dünyaya gelir. Kayseri Pınarbaşı Mimar Sinan Öğretmen Lisesinde birinci sınıfı bitirdikten sonra Van Kız Öğretmen Lisesine naklen gelir. İki yıl Van'da okuduktan sonra 1979 yılında Pazarören Öğretmen Lisesinden mezun olur. Çeşitli kurumlarda çalıştıktan sonra 2008 yılında emekli olur.

Ziya Şahin Bey'in Van ile ilgili hikâyesi ablasının (Sarı Gelin) Van'a gelin olarak gelmesiyle başlar. 1976 yılında ablasını ziyaret amacı ile Van'a gelir. Yaz tatilini ablasının yanında Van'da geçirir. Okulların açılacağı dönem Kayseri'ye dönmeye hazırlanırken ablası ve eniştesi O'nun tekrar Kayseri'ye dönmesine izin vermezler. Bizimle kal ve okuluna burada devam et derler. Van Atatürk Lisesine kaydını yaptırırlar ama Ziya Şahin Kayseri Pınarbaşı'nda öğretmen lisesinde okuduğu için naklinin Van Kız Öğretmen Okulu'na yapılabileceğini söylerler. Van Kız Öğretmen Lisesinde az sayıda da olsa erkek öğrenciler de okumaktadır. Sonuçta Ziya Şahin Bey iki yıl Van Kız Öğretmen Lisesinde okur.

Ziya Bey aradan kırk yıl geçmesine rağmen Van'ı ve Van'da edindiği dostlukları unutamaz. Yaşadığı dostlukların ve anıların kaybolup gitmesine gönlü rıza göstermez. Van'da tanışmış olduğu arkadaşlarına ve öğretmenlerine ulaşır. O dönem ile ilgili bir kitap çalışması yapmak istediği yönündeki fikrini onlarla paylaşır. Arkadaşlarından o dönem ve sonrası ile ilgili anılarını yazıp kendisine ulaştırmalarını ister. Kendisine ulaşan anıları bir araya getirerek kitaplaştırır. Bu dostlukların ve anıların gelecek nesillere ulaştırılmasının önemine binaen bu kitabı hazırlar. Kendisine böyle önemli bir eseri ülkemiz ve ilimizin kültür hayatına kazandırdığı için teşekkür ederim.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme