VAN DEPREMİ 5 YAŞINDA

23 Ekim 2011'de Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin 5. yıldönümü ve depremde hayatını kaybedenler 24 Ekim Pazartesi günü çeşitli etkinliklerle anılacak.

Vansesi Haber Merkezi

23 Ekim 2011 tarihinde Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden öğretmen ve vatandaşlar Van ve Erciş'de düzenlenen etkinliklerle anılacak. 76'sı öğretmen olmak üzere 600 aşkın vatandaşın hayatını kaybettiği, on binlerce insanın evsiz kaldığı 23 Ekim depreminin 5'ncı yıldönümünde, depremde hayatını kaybedenler anısına 24 Ekim Pazartesi günü program düzenlendi.

Deprem sırasında ve sonrasında gerçekleştirilen Afet hizmetlerinin de anlatılacağı etkinlikler Abdurrahman Gazi Mahallesi Etem dede Sokak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek. Saat 13.30'da açılış, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak program Kuranı Kerim tilaveti ve hayatını kaybedenler için dua okunmasıyla devam edecek. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Uçar, Vali İbrahim Taşyapan'ın konuşmalarının ardından depremi anlatan sinevizyon gösterimi yapılacak. Öğrencilere verilecek deprem eğitiminin ardından anma etkinlikleri, kurtarma tatbikatı, arama kurtarma araç ve gereçlerinin tanıtımı ve deprem konulu fotoğraf sergisiyle son bulacak.

23 Ekim deprem felaketinin 5. yılında Erciş'te Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından etkinlik gerçekleştirilecek. Anma etkinlikleri kapsamında hayatını kaybeden öğretmen ve vatandaşlar mezarları başında anılacak.

Bakmadan Geçme