Van Doğalgaza Tekrar Kavuştu

Doğalgaz iletim hattında sabotaj nedeniyle meydana gelen kesinti sorunun giderilmesiyle sona erdi.

Doğalgaz akışının Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nce eriştiği, kademli olarak bütün kente verileceği öğrenildi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, İran'dan Türkiye'ye doğalgaz akımını sağlayan PİG İstasyonu mevkiinde meydana gelen patlama nedeniyle Van'da doğalgaz kesintisinin tamiratın tamamlanması üzerine sona erdiği, bu geceden itibaren bütün kente kademeli gaz verilmeye başlandığı öğrenildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Aksa Van Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Müdürü Salim Çekici, Doğubayazıt ilçesindeki patlamadan dolayı Van'da dünden bu yana gaz kesintisi yaşandığını belirterek, 'Şu anda BOTAŞ ekipleri yoğun bir şekilde tamirat işlerini yapıyorlar. Çalışmalar tamamlandığında tekrar gaz alımı sağlanacak. Bizler de kademeli bir şekilde Van iline gaz vermeye başlayacağız. Şu an öngördüğümüz tarih ise çarşamba gününden itibaren gaz alımının başlaması planlanıyor. Ama ekiplerimiz bu tarihi öne çekme adına ellerinden geleni yapıyorlar' demişti.

BOTAŞ ekiplerinin yoğun çalışması sonrası sbotajın meydana geldiği yerde sorunun giderilerek doğalgaz akışının Yüzüncü Yıl Ünveristesi'ne eriştiği, kademeli olarak bütün kente verileceği öğrenildi.

Bakmadan Geçme