Van dostu Yavuz Donat

Off The Record kitabını politikacıların, gazetecilerin ve siyasi tarihe ilgi duyan herkesin okumasını salık veririm. Kitabı elinizden bırakmadan bir solukta keyifle okuyacağınıza inanıyorum.

Usta  gazeteci... Sabah Gazetesi köşe  yazarı Yavuz Donat ağabeyle uzun yıllara dayanan kıymetli bir dostluğumuz var.  Ağabey kardeş ilişkisi içinde sevgi ve saygıya dayalı  bu dostluktan  her zaman onur duydum.

Gazetecilik mesleğinde yarım asrı geride bırakan Yavuz ağabey,  60 yıldır  durmadan, yorulmadan,  heyecanını kaybetmeden ülke ülke,  şehir  şehir, ilçe ilçe  gezerek vatandaşın ve siyasetin nabzını tutarak yazmaya devam ediyor. 
Atatürk hariç tüm liderleri yakından takip eden ve  bir çoğuyla dostlukları olan Türk siyasetinin yakın tanığı, hafızası Yavuz Donat, gazeteciliğin örnek ustalarındandır. 

Cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar, siyasetin ve ekonominin aktörleriyle, meslek odaları başkanları ve  toplumun renkli kişilikleriyle baş başa görüşen, röportajlar  yapan  Yavuz Donat,  Anadolu'nun sesidir.

Yazılarında kimi zaman Van'ın zeringedek çiçeğinin kokusunu, Van peynirinin tadını, kimi zaman Tekirdağ köftesinin lezzetini,  kimi zaman  işsiz insanların  sesini,  kimi zaman da  Anadolu tüccar ve  esnafının feryadını bulursunuz. 
Yavuz Donat ile dost, onun deyimiyle arkadaş olduğumuz yıllar  boyunca   enerji ve  heyecanından hep örnek aldım. Vansesi'ne mutlaka uğrar bir bardak çay içer. 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme