VAN GÖLÜ DONDU

Doğal güzellikleri, adaları ve sahilleriyle ilgi çeken Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü hafta içinde meydana gelen kar yağışı ve aşırı soğuk havanın etkisiyle dondu.

Evren Doğruer


Van balığını bünyesinde barındıran Van Gölü aşırı soğuk havanın etkisiyle donarak buz kesti.


Van Gölü sahilinde yer alan Yüzüncü Yıl Üniversitesi marina sahillerinde meydana gelen don olayı ilginç görüntülere neden oldu.

Van Gölü'nde böyle bir görüntüye daha önce tanık olmadıklarını belirten YYÜ Şube Müdürü Nuray Haytabaşı, görüntülerin ilgi çekici olduğunu belirterek şunları söyledi: " Ben Vanlıyım. Van Gölü'nün YYÜ Zeve Kampüsü sahillerinde böyle bir şey görmedim. Açıkçası Birkaç gündür aşırı soğuklarla karşı karşıyayız. Gündü -11 derece soğuk var. Van gölü suyu gece donmuş. Dışarıda durmak mümkün değil. Özellikle gece biraz dışarıda kalırsak emin olunuz ki bizde donabiliriz. ;) On dakika içinde ellerim parmak uçlarından itibaren morarmaya başladı. Ama Van Gölü'nün donması sonucu ortaya çıkan manzara tek kelimeyle müthiş... Seyri ise doyumsuz"

Van Gölü'nün donmasını izleyerek fotoğraflayan Vanlılar,, Van Gölü de meydana gelen don olayının gölün sodalı tuzlu suyunun kirlilikten dolayı özelliğinin bozulmasından kaynaklanmış olabileceğini ileri sürdüler

Bakmadan Geçme