Van Gölü kıyısında aylar sonra ilk cuma namazı

Van Gölü sahilindeki 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda korona virüs tedbirleri kapsamında cemaat saf tutarak aylar sonra cuma namazı kıldı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Van'da da korona virüs tedbirleri kapsamında 16 Mart'tan itibaren cemaatle namaz kılınmıyordu. Normalleşme adımları kapsamındaki tedbirler çerçevesinde vatandaşlar cuma namazı için aylar sonra sosyal mesafeli saf tuttu. Kent genelinde bazı cami ve avlularında, okul bahçeleri, parklar, kent meydanları gibi açık alanlarda sosyal mesafeye dikkat edilerek cuma namazı eda edildi. Evlerinde abdest alan, maske takan ve seccadesini getiren vatandaşlar, Van Gölü kıyısındaki 15 Temmuz Şehitler Parkı'na akın etti.

Burada alınan önlemler çerçevesinde sosyal mesafeli saflara geçen vatandaşlar, aradan geçen zamandan sonra huşuyla cuma namazı kılmanın sevincini yaşadı. Duygu dolu anların yaşandığı cuma namazının ardından korona virüs salgının bitmesi için hep birlikte dualar edildi.

Tuşba Belediyesinden maske ve seccade desteği
15 Temmuz Şehitler Parkı'na cuma namazı için gelen vatandaşların, polis ekipleri tarafından tek tek ateşleri ölçüldü. Parka hazırlıksız gelen bazı vatandaşlara da Tuşba Belediyesi görevlileri tarafından maske ve seccade verildi. Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman'ın da katıldığı cuma namazı öncesi tüm vatandaşlara dezenfektan tutuldu.

EDREMİT

Van'ın Edremit ilçesinde korona virüs salgını nedeniyle alınan normalleşme kararının ardından ilk cuma namazı kılındı.
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de alınan tedbirler kapsamında camiler kapatılmıştı. Normalleşme sürecinin başlatılması ile birlikte uzun bir aranın ardından ilk cuma namazı eda edildi. Edremit Belediyesi tarafında ilçede bulunan ve açık olmasına karar verilen 40 cami ve avlusu ekiplerce dezenfekte edildi. Avlularda sıkı bir çalışma başlatan Edremit Belediyesi, cami avlularını cuma namazı için hazır hale getirdi. Belirlenen alanlara gelen vatandaşların ateşleri ölçülürken ellerine de dezenfektan sıkıldı.

Edremit-Gebze Su Sporları Merkezinde de namaz öncesi yere sosyal mesafe kuralını gösteren işaretlemeler yapılırken, belediye ekipleri tarafından da tek kullanımlık namazlıklar verildi. Herkesin maske takarak kıldığı cuma namazında camilerin tamamen açılması ve salgın belasının def edilmesi için dua yapıldı.

ERCİŞ

Van'ın Erciş ilçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında uzun bir aradan sonra bugün cuma namazı açık alanlarda kılındı.
Korona virüs tedbirleri kapsamında 16 Mart'tan itibaren cemaatle namaz kılınmazken, bugün cuma namazıyla birlikte yeniden cemaat toplandı. Bu kapsamda Erciş ilçesindeki Vanyolu Caddesi üzerinde bulunan Tenzile Ana İlk ve Ortaokulu bahçesinde sosyal mesafe kuralına göre bir araya gelen vatandaşlar, huşu içerisinde namazlarını eda ettiler. Maske takarak seccadeleriyle okulun bahçesine gelen vatandaşlar, burada görevliler tarafından ateşleri de ölçüldü. Hazırlıksız gelenlere de maske ve seccadenin dağıtıldığı namazın ardından cemaat hep birlikte dua etti.

ÇATAK

Çatak ilçesinde alınan normalleşme kararının ardından cuma namazı kılındı.
Dünyada ve ülkemizde hızla yayılan korona virüs tedbirleri kapsamında 16 Mart 2020'den itibaren camilerde ibadete ara verilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Mayıs 2020'de belirlenen kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazının artık camilerde cemaatle kılınabileceğinin açıklanmasının ardından Çatak'ta da ilk cuma namazı mesire alanında kılındı. Ateşleri ölçülerek el dezenfektesi verilen vatandaşlar, sosyal mesafe kuralı çerçevesinde cuma namazını eda ederek, dua ettiler.
İlçe Müftüsü Mehmet Sain tarafından kıldırılan namazda, Kaymakam Ekrem Çeçen de saf tuttu.

ÖZALP

Özalp ilçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında toplu ibadetin kısıtlanmasının ardından ilk cuma namazı yedi ayrı camide kılındı.

Özalp İlçe Müftülüğü tarafından belirlenen 7 ayrı cami ve okul bahçesinde aylar sonra ilk cuma namazı kılındı. Cuma namazı öncesi Diyanet Vakfı Özalp Şubesi tarafından şükür kurbanı kesilerek fakirlere dağıtıldı. Geniş önlemelerin alınması ile ilçe merkezindeki Kız İmam Hatip Lisesi bahçesi başta olmak üzere bazı bölgelerde cuma namazı eda edildi. Namaz önce Özalp Sağlık Grup Başkanlığı tarafından ateş ölçümü yapılırken, dezenfekte ve kolonya dağıtımı da yapıldı.

Bakmadan Geçme