VAN GÖLÜ PERİLERİ PARKE'YE AYAK BASIYOR

Türkiye Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi'nde (TKBBL) mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor kadın basketbol takımı hafta sonu Nazilli Kadın Basketbol takımını konuk ediyor.

Rıdvan Can

Van Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol takımı Cumartesi günü saat 13:00'da Van YYÜ spor kompleksinde Nazilli Belediyespor Kadın Basketbol takımı ile karşılaşacak. Sezona şampiyonluk parolası ile hazırlanan Van Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol takımı sahasında ilk maçını kazanmak istiyor.

Grubun iddialı takımlarından Van Büyükşehir Belediyespor kadın basketbol takımı çalışmalarını Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi spor salonunda sürdürüyor. 8 takımın kıyasıya mücadele edeceği ligde Van Büyükşehir Belediyespor kadın basketbol takımı 14 karlılaşma oynayacak. Deneyimli Antrenör Uğur Saatçıoğlu, yönetiminde çalışmalarını aralıksız sürdüren Kırmızı-Siyahlılar saha ve seyirci avantajını kullanarak ilk maçında galip gelmenin hesaplarını yapıyor.

Gazetemize açıklamalarda bulunan deneyimli Antrenör Uğur Saatçıoğlu, takımın tamamının Vanlı kızlarından oluştuğunu belirterek, "Yıllardır alt yapıda büyük başarılar elde ettik. Bu başarıların meyvesini bu yıl oluşturduğumuz takım ile alacağız. Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu'nun sunduğu desteklerle bu yıl Türkiye Bölgesel Kadınlar Liginde mücadele edeceğiz. Katkılarından dolayı Valimize teşekkür ediyorum. Cumartesi günü saat 13:00'da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi spor kompleksinde oynanacağımız Nazilli maçına tüm Vanlı sporseverleri bekliyoruz" dedi.

Van Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol takım kaptanı Merve Demirci, "3 sezon 1'nci lig takımlarından Elazığ İl Özel İdaresi Kadın Basketbol takımında, 1 sezon Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Düzce Kadın Basketbol takımında forma giydim. 4 yıl sonra memleketime dönerek, altyapısında yetiştiğim Van Büyükşehir Belediyespor kulübüyle anlaştım. Çok mutluyum, her zaman kendi şehrimin takımında oynamak istedim. Van Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol takımı olarak genç ve güçlü bir takımız. Van'da birbirinden yetenekli kız kardeşlerim var . Bu sene burada oynamaktan gurur duyuyorum. Takımımız için bu sene elimizden geleni yapacağız. Tüm sporsever halkımızı maçlarımıza bekliyoruz. Van halkından destek istiyoruz" dedi.

Bakmadan Geçme