Van Gölü sahilleri temizleniyor

Tuşba Belediyesi, bayram tatilinin başlamasıyla birlikte Van Gölü sahillerini temizledi. Yapılan açıklamada, sıcak havaların etkisinin artması ve bayram tatilinin başlamasıyla, halkın göl kenarında zaman geçirmek istemesi üzerine temizlik çalışması yapıldığı bildirildi.

Tuşba Belediye Başkanı Hanım Akkoş'un talimatıyla gerçekleştirilen temizlik çalışmaları sonucunda, sahiller, halkın kullanımına temiz bir sahil olarak sunuluyor. Belediye, vatandaşların göl kenarında dinlenme ve eğlenme taleplerini karşılamak amacıyla temizlik çalışması yaptı.

Çalışmalar kapsamında, sahillerdeki çöpler toplandı. Belediye ekipleri, vatandaşların rahat ve keyifli bir ortamda zaman geçirmelerini sağlamak için yoğun çaba sarf ediyor.

Tuşba Belediyesi'nin bu uygulaması, hem çevre temizliği hem de halkın ihtiyaçlarına cevap verme açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi. Sahillerin temizlenmesi, vatandaşların doğayla iç içe vakit geçirmelerine olanak sağlarken, aynı zamanda çevre düzenlemesi ile de göze hoş gelen görünüm sunuyor.
Belediyenin, halkın talep ve beklentilerine duyarlı olması ve hızlı bir şekilde harekete geçmesi, vatandaşlar tarafından takdir edildi.

Bayram tatili başlarken, Van Gölü sahillerinin temizlenmesi, hem ziyaretçiler hem de bölge halkı için önemli bir imkan oluşturdu. Vatandaşlar, aileleriyle birlikte göl kenarında keyifli zaman geçirme fırsatı bulacaklar.

Tuşba Belediyesi, sahilde yaptığı temizlik çalışmasıyla, çevre temizliği ve halkın refahı konularında hassasiyet gösterdiğini bir kez daha kanıtladı. Yapılan açıklamada da belirtildiği üzere, belediye yönetimi, vatandaşların isteklerine cevap vermek ve onlara en iyi hizmeti sunmak için var gücüyle çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

Yorumlar 5
KENTİNİZE VE KENDİNİZE DÜŞMAN MISINIZ? 14 Haziran 2024 20:24

Şehrini, çevresini ve doğasını temiz tutmayan insan ancak cahil, görgüsüz, bilinçsiz, duyarsız insandır. VAN halkı böyle değildir, böyle olamaz ve böyle olmamalıdır. Bir şehrin temizliği ordaki insan kalitesini gösterir. Bir şehir, insanlarının aynasıdır. Hangimiz kirli, düzensiz, bakımsız bir şehre gidip dolaşmak isteriz. Hepimiz temiz, bakımlı, düzenli, ferah, berrak, yemyeşil şehirlerde zaman geçirmek, gezmek, tatil yapmak isteriz. Van hepimize emanettir. Herkes bu sorumlu davranış için işe kendinden ve ailesinden başlasın. VAN GENÇLİĞİNE, VAN'DAKİ AİLELERE, VAN'DAKİ ESNAFLARA, VAN'DAKİ ÖĞRENCİLERE, HERKESE SESLENİYORUZ : Çarşılarınızı, dükkanlarınızın önünü, kaldırımlarınızı, sokağınızı caddenizi, parklarınızı, derelerinizi, kanallarınızı, sahillerinizi, kıyılarınızı, park ve yeşil alanlarınızı, piknik ve mesire alanlarınızı, semt ve mahallelerinizi, çevrenizi ve doğanızı kirletmeyin, berbat etmeyin, temiz tutun. Kentinize ve kendinize düşman mısınız, neden caddelerinizi, sokaklarınızı, mahallenizi, derenizi, kanalınızı, parkınızı, sahilinizi, piknik alanınızı, çevrenizi kirletiyorsunuz? Ayıp değil mi ey Van halkı? Başka şehirler niye pırıl pırıl, Van neden bu kadar kirli?

Şehir çok kirli, haberiniz var mı? 14 Haziran 2024 19:15

EDREMİT- İPEKYOLU- TUŞBA İLÇELERİNİN HER YERİNDE 365 GÜN TEMİZLİK İSTİYORUZ.

Vatandaşlar duyarsız, kurumlar ilgisiz olunca 14 Haziran 2024 19:14

EDREMİT, İPEKYOLU, TUŞBA, GEVAŞ, BAHÇESARAY, ÇATAK, GÜRPINAR, BAŞKALE, ÖZALP, MURADİYE, SARAY, ERCİŞ VE ÇALDIRAN İLÇELERİMİZ ÇOK MU TEMİZ? ÇARŞILARI TERTEMİZ Mİ? MAHALLELERİ TERTEMİZ Mİ? PARKLARI TERTEMİZ Mİ? KANALLARI TERTEMİZ Mİ? İLÇELERİN İÇİNDEKİ DERELER TERTEMİZ Mİ? CADDELER TERTEMİZ Mİ? SOKAKLAR TERTEMİZ Mİ? ARA SOKAKLAR TERTEMİZ Mİ? TARİHİ ALANLAR TERTEMİZ Mİ? PİKNİK VE MESİRE ALANLARI TERTEMİZ Mİ? ALLAH'INIZIN AŞKINA SİZ NE ZAMAN TERTEMİZ GÖRDÜNÜZ? DÜN DE BUGÜN DE YARIN DA HEP BÖYLE KALACAK. ÇÜNKÜ BİZ TOPLUM OLARAK DA KURUMLAR OLARAK DA, İDARECİLER OLARAK DA, ÇALIŞANLAR OLARAK DA ŞEHRİMİZE, ÇEVREMİZE VE DOĞAMIZA DEĞER VERMİYORUZ. BİZ, KENDİMİZE GÜZELLİKLERE, HİZMETLERE, GÜZEL İLÇELERE, TEMİZ VE BAKIMLI ŞEHİR ORTAMINA LAYIK GÖRMÜYORUZ. BU HEP BÖYLE OLMUŞTUR. BUNDAN SONRA DA DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMAZ SANIRIM.

Zahmet oluyor 14 Haziran 2024 19:12

Elinde çubuklarla kibar temizlik...

VAN 365 GÜN KİRLİ, BAYRAM ÖNCESİ DAHA KİRLİ 14 Haziran 2024 19:11

Kuru kalabalık... Dağınıklık, keşmekeş gürültü... Kaldırım işgalleri, çöp, izmarit, kirlilik... Düzensizlik, kuralsızlık, huzursuzluk... Açık hayvan pazarına dönen cadde ve sokaklar, koyunlara vuran eli sopalılar, yüz binlerce hayvan dışkısı, ağır koku... Zarar gören çimler, ağaçlar ve refüjler... Cızbızcılar, seyyarlar, mısırcılar, sigara satıcıları, semaverciler, dilenciler... Aylarca görünmediği halde bayram öncesi üç günde görebildiğimiz onlarca boş gezen ve sadece ortalıkta görünen zabıtalar... Çöp dağları, kaldırım ağızlarına park etmiş veya kaldırımlara çıkarılmış araçlar...

Bakmadan Geçme