Van Gölü sorunu Erdoğan ve Yıldırım'a iletilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım'ın 1 Nisan'da Van'da yapacakları miting öncesi gazetemize açıklamalarda bulunan Bütün Sivil İnisiyatif Eğitim ve Kültür Oluşumu Genel Başkanı İdris Ortakaya, Van Gölünün sorunları ile ilgili bir dosyayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a sunacaklarını belirtti.

Hacı Yılmaz

Bütün Sivil İnisiyatif Eğitim ve Kültür Oluşumu Genel Başkanı İdris Ortakaya, 1 Nisan Cumartesi günü Van'a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım'ın birlikte gelmeleri Van için büyük şans olduğunu söyledi.

Van'a yapılan yatırımlar Bütün Sivil İnisiyatif Eğitim ve Kültür Oluşumu olarak çok önemsediklerini belirten İdris Ortakaya, Van'ın hayati sorunu olan Van Gölü'nün kanalizasyon attıklarından arındırılması konusunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Başbakan Yıldırım'a ileteceklerini ifade etti.

"Van Gölü hayati bir tehlike içindedir"

Van'ın sorunlarıyla alakalı bir açıklama yapan Bütün Sivil İnisiyatif Eğitim ve Kültür Oluşumu Genel Başkanı İdris Ortakaya, "Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın birlikte Van'a gelmelerinin Van için çok büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Van'a yapılan yatırımları çok önemsemekteyim. Ancak at gözlüğü takmış yalnızca önlerine bakan, yanlarını ve arkalarını göremeyen siyasilerimizin Van'ın en temel sorununu fark etmemiş olmaları ya da görmemezlikten gelmeleri yüreğimizi yakıyor. Van Gölü çok ciddi ve hayati bir tehlike içindedir. Gölden elde edilen Van'ı ve bölgeyi besleyen Van Balığı büyük bir tehlike içindedir. Felaket tellallığı yapmak istemiyorum. Ancak bu gerçekleri dile getirmek zorundayım. Yoksa ileride vicdan azabı çekerim, bunu da biliyorum. Yine biliyorum ki; siyasilerimiz ancak ve ancak toplu ölümler söz konusu olunca ilgilenmeye başlarlar. Biz kimseye zarar gelmesin diye çabalıyoruz. Allah aşkına bu mesele Van'ın en önemli sorunu olarak görülsün. Van Gölü fosseptik çukuru olma yolunda hızla ilerlemektedir. Geç kalınırsa Van'da yapılan yatırımların hiç bir önemi kalmaz. Çünkü kimse Van'da yaşayamaz. Mütehadtit defalarca konuyu gündeme getirmeme rağmen hiçbir siyasimiz Van Gölü'nün kirliliği ile ilgilenmemiştir. İlgileneceklerini de düşünmüyorum. Bu nedenle siyasilere olan güvenim kalmamıştır. Bende B planını devreye soktum. Bütün Sivil İnisiyaif Oluşumu Van İl Başkanımı ve Van AK Gençliği görevlendirdim. Van'ın hayati sorunu olan Van Gölü'nün pislikten, kirlenmekten arındırılması konusu Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza iletilecektir. Konuyu içeren iki adet dosya hazırlandı. Bu dosyalar sivil inisiyatif İl Başkanımız Sayın Cemil Ortaç tarafından Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza takdim edilecektir. İnşallah 2 Nisan Van'ın Kurtuluş Günü Van Gölü'nün de kurtuluşu olacaktır" dedi.

Bakmadan Geçme