Van'ı karalayan haberler bizleri çok üzüyor

Göç sonrası kira artışı ile ligli haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Van'ın ilk ve tek kadın muhtarı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Leyla Tanrıtanır, Vanlılar çok asil ve paylaşımcı bir halk topluluğu olduğunu herkes çok iyi bilir. Son zamanlarda kamuoyunda çıkan yanlış haberler ne yazık ki bizleri çok üzüyor

İl dışında Van'a gelenlere her türlü destek sunuluyor. Yüksekova'dan Van'a gelenlere yardım kampanyası, ilk günden itibaren devam ediyor.

Van'ı karalamaya yönelik yapılan yalan haberler doğru olmadığını belirten, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Leyla Tanrıtanır, bu algını Van'a zarar vediğini vurguladı.

Anadolu Basın Birliği Van Şube Başkanlığı'nı ziyaret eden Leyla Tanrıtanır, Van'a sığınan herkese yardımcı olmak için, tüm imkânlarını seferber ettiklerini belirterek; “Biz Vanlılar olarak, çok misafirperver bir halkız. Ekmeğimizi bölen, ekmeğimizi paylaşan bir milletiz. Vanlılar çok asil ve paylaşımcı bir halk topluluğu olduğunu herkes çok iyi bilir. Son zamanlarda kamuoyunda çıkan yanlış haberler ne yazık ki bizleri çok üzüyor 'dedi.

'Kiraların yüzde yüz artışı olgusu tamamen yanlış'

Leyal Tanrıtanır,' Yüksekova halkı Van'a göç etti diye kira fiyatları yüzde yüz artış yapıldı olgusu tamamen yanlış ve bilinçli olarak yapılan açıklamalardır. Böylesi provokatör açıklamalar ilimize zarar veriyor. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı olarak, şimdiye kadar yaklaşık 15 aileye her türlü desteği sunduk. Onlara ev de bulduk. Her türlü desteği de sunmaya devam ediyoruz. Hata 200TL olan kira bedellini 150 TL'ye düşürdüğümüzde çok oluyor. Sosyal ve Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla her türlü sıkıntıları gideriliyor. '

Özellikle evlerin kira artışı diye bir şey söz konusu olmadığını vurgulayan Tanrıtanır,' Kira artışının yüksek olduğunu yada ev sahipleri bunu fırsat çevirenler varsa el birliği ile deşifre etmeye hazırız. Bunlara da fırsat vermeyiz. Van'a gelen her aile bizim kardeşimizdir. Onlara sahip çıkmak en asli görevimizdir. Yüksekova ve Hakkâri halkı ilk kez Van'a gelmiyor. Van'da ikamet eden ve Van'da birçok işyerinin sahibi zaten Hakkâri ve Yüksekovalıdır. Van'da araştırma yaptığımızda en çok evi olan yine Yüksekovalılardır. Bu anlamda ilimizi karalayacağımıza, somut delilerle konuşmak daha akılcı olur” diyen Tanrıtanır, Van halkının çok asil bir halk olduğunu söyledi.

Bakmadan Geçme