VAN İÇİN HAZIRLIK YAPILIYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, KHK ile medya kuruluşlarının kapatılmasını ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak ile DBP'li Meclis Üyesi Anlı'nın gözaltına alınmasını eleştirdi. Demirtaş “Diyarbakır, Mardin ve Van belediyeleri için de bir hazırlık yapıldığını biliyoruz' diye konuştu.

HDP, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltında alınmasını protesto etmek için belediye binası önünde düzenlenen protesto eyleminde konuşan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasına ilişkin olarak 'Belediye başkanlarının, milletvekillerinin sorgulanamaz, dokunulamaz durumları yoktur. Gerçekten suç işlemiş olan herkesin adil yargı karşısına çıkması gerekir' dedi.

Demirtaş, Kışanak ve Anlı'nın serbest bırakılmalarını isteyerek, 'Buradan bir tutuklama çıkmaz diye umut ediyorum. Hele hele kayyum ataması ve benzeri girişimler, Diyarbakır, Mardin ve Van belediyeleri için de bir hazırlık yapıldığını biliyoruz' diye konuştu. Kaynak Sputnik

Bakmadan Geçme