Van için kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü Van için kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Van'ın kuzey, merkez ve güneybatı ilçeleri ile Bitlis'te aralıklı olarak yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının düşmesi ve mevsim normalleri civarında seyretmesi tahmin edilmektedir. Rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden orta kuvvette, yer yer sert rüzgar şeklinde, öğle saatlerinden itibaren zaman zaman kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklenmektedir. Van Gölü'nde Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: batı ve güneybatıdan 3 ila 5, öğle saatlerinden itibaren 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 1,0m, Görüş: İyi. İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının; Muş 30, Bitlis 25, Hakkari ve Van'da 27 derece olması tahmin edilmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

Bölge genelinde rüzgarın öğle saatlerinden itibaren güneyli ve batılı yönlerden zaman zaman kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden, oluşabilecek ağaç/direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Öğle saatlerinden itibaren Van'ın kuzey, merkez ve güneybatı ilçeleri ile Bitlis'te beklenen yağışların yerel olarak kuvvetli olabileceğinden dolayı, oluşabilecek su baskını, ani sel, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Bakmadan Geçme