Van İl Sağlık Müdürlüğü'nden kanser taraması seferberliği

Van İl Sağlık Müdürlüğü, İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde ilçedeki kadınların, bağlı oldukları Aile Sağlığı merkezlerinden araçlarla alınarak, kanser taramaları yapılmak üzere İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü binasında bulunan Sağlıklı Hayat Merkezine getirildi.

Van İl Sağlık Müdürlüğü, İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde düzenlediği kampanya ile ilçedeki kadınları kanser taramasından geçirdi. Kadınlar, bağlı oldukları Aile Sağlığı Merkezlerinden araçlarla alınarak İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü binasında bulunan Sağlıklı Hayat Merkezine getirildi. Bu kapsamda, meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kolon kanseri taramaları yapıldı.

Sağlık taramaları sırasında kadınlara bekleme sürelerinde erken teşhisin önemi, kanserden korunma yolları ve aile içi sağlık eğitimi gibi birçok konuda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, Sağlıklı Hayat Merkezinde ücretsiz olarak alabilecekleri hizmetler hakkında detaylı bilgi verildi. Bu kapsamlı bilgilendirme ve tarama programı, kadınların sağlık konusundaki farkındalıklarını artırmayı amaçladı.

Kampanya kapsamında, 50-70 yaş arası erkek vatandaşlara da bağlı bulundukları Aile Sağlığı Merkezlerinde kolon kanseri taraması yapıldı. Bu taramalarla, erkeklerde kanser farkındalığı oluşturulması ve erken teşhisin önemi vurgulandı. Van İl Sağlık Müdürlüğü, bu tür tarama ve bilgilendirme programları ile kanserle mücadelede önemli adımlar atıyor.

Van İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, yapılan tarama ve bilgilendirme çalışmalarının kanserle mücadelede erken teşhisin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti. Kadın ve erkek vatandaşların düzenli sağlık kontrollerini aksatmamaları gerektiğini vurgulayan yetkililer, Sağlıklı Hayat Merkezinin sunduğu hizmetlerden herkesin faydalanabileceğini hatırlattı.

Van İl Sağlık Müdürlüğü, toplum sağlığını korumak ve kanserle mücadelede etkin rol oynamak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme