Van'ın bitmeyen çilesi trafik

Van'ın önemli sorunlarından biri olan trafik sorunu sürücüler ve vatandaşları karşı karşıya getiren çileye döndü.

Bir türlü çözülemeyen trafik sorununun ciddi mağduriyetler oluşturduğunu belirten DEVA Partisi Van İl Başkanı Av. Erkan İrven, “Trafik sorunu artık çekilmez hal aldı. Söz konusu sorunun çözümü için bu zamana kadar somut bir adım atılmadı. Çevreyolu ile İpekyolu'nu birbirine bağlayan alternatif yollar oluşturulmalı. Şehir içerisinde parkomat uygulaması kaldırılmalı. Özellikle Cumhuriyet Caddesi, Maraş Caddesi, Hacıbekir Caddesi'ndeki bu uygulama son bulmalı. Yeni yapıların tümünde otoparklar yapılmalı. Çok katlı otoparkların yapılması gerekir. Köprülü kavşakların yapılması gerekiyor. Sinyalizasyon sistemleri gözden geçirilmelidir. Yeni yerler imara açılmalıdır” dedi.

Van'da tepkiye yol açan trafik sorunu bir türlü çözüme kavuşturulmadı. DEVA Partisi Van İl Başkanı Av. Erkan İrven, trafik sorununun sürücüler ve vatandaşlar arasında ciddi mağduriyet oluşturduğunu belirterek, milletvekillerinin söz konusu sorunu çözmek için adım atmasını istedi.

“ALTERNATİF YOLLAR AÇILMALI”

Van'da yaşanan trafik sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan İrven, “İlimizde trafik sorunu her geçen gün ciddi boyutlara ulaşıyor. Bu zamana kadar sorununun çözümü için defalarca çağrı yaptık ama ne hikmetse ilgilenen olmadı. 2011 yılından bu yana yapımı devam eden çevre yolu bir türlü tamamlanamadı. Çevre yolu tamamlanınca Van'ın trafik sorununun çözüleceğini sananlar var. Birincisi çevreyolu ile İpekyolu'nu birbirine bağlayan alternatif yollar oluşturulmalı. Şehir içerisinde parkomat uygulaması kaldırılmalı. Özellikle Cumhuriyet Caddesi, Maraş Caddesi, Hacıbekir Caddesi'ndeki bu uygulama son bulmalı. Yeni yapıların tümünde otoparklar yapılmalı. Çok katlı otoparkların yapılması gerekir. Köprülü kavşakların yapılması gerekiyor. Sinyalizasyon sistemleri gözden geçirilmelidir. Yeni yerler imara açılmalıdır. Siyasilerimize ve mevcut hükümetin bir an önce DEVA Partisi'nin Van trafiği için gösterdiği, sunduğu projelerle, Edremit-Van, Edremit-Kampüs arası, İskele caddemiz hafif raylı sistemle tramvaylar hayata geçirerek bu sorunu çözmesi gerekiyor. Hafif raylı sistem, hem şehrin gelişmişliğine katkı sunacak, hem trafiği rahatlatacak, hem de vatandaşlarımızın ulaşım sorunu çözülmüş olacaktır. Kentimizde fonksiyonel kavşaklarla, ekspres transit geçişler sağlanmalıdır” ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: VANSESİ HABER BURHAN ERGİN

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme