VAN'IN CİĞERİ YANDI

Depremin ardından Süphan Mahallesi'nde oluşturulan konteynır kentteki polis noktasına yönelik silahlı saldırıda yaralanarak, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldıktan sonra an Vanlı polis memuru Murat Dilmaç (31) şehit olurken, Şükrü Yılmaz ise yaralandı. Van Valisi Münir Karaloğlu, hastaneye gelerek şehit olan polisin ailesine başsağlığı dilerken, yaralı polis memurunu da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yaklaşık yarım saat hastanede kaldıktan sonra çıkışta basın mensuplarına konu hakkında bilgi veren Vali Karaloğlu, önceki akşam 21:30 sularında Vizontele Konteynır Kentte'ki polis noktasına maalesef saldırı olduğunu söyledi. Vali Karaloğlu, bu saldırıda bir polis memurunun şehit olduğunu ve kendisine Allah'tan rahmet dileğini belirtti. Diğer polis memurunun ise durumunun iyi olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, ''Bu arkadaşımızın şu an hayati tehlikesi yok. Tedavisi hastanede devam ediyor. Şehit olan polis arkadaşımız aslen Ercişli ama ailesi uzun zamandır Van'da oturan, şu an ailesi ile birlikte konteynır kentte oturan çocukları ile birlikte ve Vanlı hemşerilerine hizmet etmek için geçici görevle İstanbul'dan buraya gelen bir kardeşimiz. Depremde boğuşan bu kente bu halka bu eşkıyaların yapmış olduğu son zulüm bu. Tekrar polis arkadaşımıza Allah'tan rahmet diliyoruz, ailesine baş sağlığı diliyoruz. Şuan gözaltı yok,çalışmalar aralıksız devam ediyor''dedi.
VAN ŞEHİDİNE AĞLADI
Van'da önceki gece gece polis noktasına düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Murat Dilmaç için cenaze töreni düzenlenirken, yakınlarının kucağında töreni izleyen şehidin 10 aylık çocuğu herkesi duygulandırdı.
Van-Erciş Karayolu üzerinde bulunan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Van Valisi Münir Karaloğlu, Vali Yardımcıları, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay İsmail Gülgen, İl Emniyet Müdür Vekili İrfan Güneri ile çok sayıda polis ve askeri erkan katıldı.
Burada bir konuşma yapan İl Emniyet Müdür Vekili İrfan Güneri, milletin güvenliği ve esenliği için bir teşkilat olduklarını ifade ederek, 'Biz toplumun güveni sağlarken karşılaştığımız bu tür hain saldırılar karşısında umut ve sabırla bekliyoruz' dedi.
Van Valisi Münir Karaloğlu ise yaptığı konuşmada, şeHit polis memuru Murat Dilmaç'ın İstanbul'da görevli iken Van'da yaşanan depremin üzerine komşusunun duyulan çığlığına koştuğunu belirtti. Terörün amacının yakmak, yıkmak ve zarar vermek olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, 'Ama bu hainler öyle bilsinler ki bu milletin birlik ve beraberliğine, birlikte yaşama arzusu terörün bitmesine yeter ve artar da. Bu terör er geç bitecektir. Terörün bir Türk ve Kürt kavgası olmadığını, dış güçlerin bir maşası olduğunu, Van ve bölge halkının öyle bilmesini istiyorum' dedi.
Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın yaptığı duanın ardından şehit polis memuru Dilmaç'ın naaşı mesai arkadaşları tarafından cenaze aracına taşındı. Dilmaç'ın naaşı cenaze aracına taşınırken, yakınları ve mesai arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.
Fotoğrafını öpen amcası şehidin cenazesinin araca taşınana kadar eşlik etti. Yakınlarının yardımıyla ayakta duran şehidin babası Celalettin Dilmaç ise teröristlere seslenerek, 'Ermeni uşakları, gelin beni de öldürün', 'Dinsizler', 'Şerefsizler' şeklinde haykırması üzerine yakınları 'Hainleri sevindirme dik dur' diye uyardılar. Şehidin 10 aylık bebeği Almira Ecrin Dilmaç ise tören boyunca yaşananlardan habersiz annesi Şadiye ile diğer yakınlarının kucağında dolaştı.
Şehidin cenazesi yapılan törenin ardından Boyalar Camii'ne kaldırıldı. Burada kılınacak olan öğlen namazının ardından şehit polis memuru Murat Dilmaç, Akköprü mahallesinde bulunan Akköprü mezarlığından defnedilecek.
Önceki gece Süphan Mahallesi'nin girişinde depremzedeler için oluşturulan konteynır kentin güvenliğini sağlamakla görevli polisleri Murat Dilmaç ve Şükrü Yılmaz'a kimliği belirsiz kişilerce ateş açılmış, yaralanan polis memurları ambulanslarla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen ağır yaralı olan Dilmaç, şehit olmuştu.
Van'ın Erciş ilçesi nüfusuna kayıtlı olan şehit polis memuru Murat Dilmaç'ın, İstanbul'da görevli iken Van'da yaşanan depremlerin ardından gönüllülük esasına göre bu şehre geldiği ve ailesi ile birlikte görev yaptığı konteyner kentte kaldığı belirtildi.
ŞEHİT POLİS MEMURU TEKBİR VE DUALARLA DEFNEDİLDİ
Van'da önceki gece polis noktasına düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Murat Dilmaç, tekbir ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı.
Sabah saatlerinde Van-Erciş Karayolu üzerinde bulunan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenin ardında, şehit polis memuru Dilmaç'in cenazesi Boyalar Camii'ne getirilmişti. Burada öğlen namazına müteakiben İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından kılınan cenaze namazının ardından şehit polis memuru Dilmaç'ın naaşı Akköprü mahallesinde bulunan Akköprü mezarlığına getirildi. Şehit polis memuru Dilmaç'ın cenazesi burada getirilen tekbir ve yapılan dualar eşliğinden toprağa verildi.
Boyalar Camii'nde ılınan cenaze namazına Van Valisi Münir Karaloğlu'nun yanı sıra çok sayıda meslektaşı ve vatandaşlar katıldı.
Önceki gece Süphan Mahallesi'nin girişinde depremzedeler için oluşturulan konteynır kentin güvenliğini sağlamakla görevli polisleri Murat Dilmaç ve Şükrü Yılmaz'a kimliği belirsiz kişilerce ateş açılmış, yaralanan polis memurları ambulanslarla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen ağır yaralı olan Dilmaç, şehit olmuştu.
BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN BAKAN ŞAHİN'E BAŞSAAĞLIĞI MESAJI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'da düzenlenen saldırıda 1 polisin şehit olması ve 1 polisin yaralanması dolayısıyla İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e taziye mesajı gönderdi.
Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, 'Sayın Başbakanımız, Van'da 1 polisimizin şehit olması ve 1 polisimizin yaralanması dolayısıyla İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin'e bir başsağlığı mesajı göndererek üzüntülerini iletmiş, yaralı polisimiz için acil şifalar dileğinde bulunmuştur' denildi. vanhaber,haberlervan,başbakan,karaloğlu,taziye,şehit

Bakmadan Geçme