VAN KÜLTÜR EVİ DESTEK BEKLİYOR

Vali Mehmet Emin Bilmez'in açılışını yaptığı, kültür ve sanat alanında başarılı çalışmalar gerçekleştiren Van Kültür Evi destek bekliyor.

Burhan Ergin

Ömrünü sanata adayan, sanatla iç içe yaşayan, birçok kişinin ‘udi' lakabıyla tanıdığı Turgay Geyik, Van Kültür Evi'nde çalışmalarına devam ediyor.

Müzik eğitimi verdiği öğrencisi Rojda İzbekler'le birlikte gazetemizi ziyaret ederek gazetemiz imtiyaz sahibi Erdal Perihan'la Van'ın kültür, sanat faaliyetleri hakkında bilgi alıverişinde bulunan Turgay Geyik, Van Kültür Evinde önemli çalışmalar gerçekleştirerek, öğrencilere müzik eğitimi verdiklerini ancak hiçbir destek alamadıklarından dert yandı.

“Van Kültür Evi'ne duyarsız davranıyorlar”

Van'da bulunan kurumların kültür ve sanata duyarsız kaldığını söyleyen Geyik, “Van Kültür Evi'nin 2019 yılında Vali Mehmet Emin Bilmez'in katılımıyla hizmete açıldığını söyleyen Turgay Geyik, “Yaklaşık 3 yıldır Van Kültür Evi'nde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şuan gençlerimize müzik eğitimi vermenin yanı sıra ilimizin kültür ve sanatını anlatıyoruz. Van türkülerini genç nesillere aktarıyoruz. Çünkü günü geldiğinde bayrağı onlara devredeceğiz. Öğrencilerimden Rojda İzbekler bağlama çalmayı ve notaları öğrendi. Sesi de çok güzel, imkan verilirse çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Bugüne kadar ilimizde hiçbir kurumdan tek kuruş destek almadık. Şuan ciddi sorunlarımız var. Sorunlarımızın çözümü için birçok kurumla görüştük fakat destek göremedik. Maddi manevi kendi imkânlarımızla çalışmalarımızı sürdürmeye gayret ediyoruz. Yöresel kıyafetlerimizi giyerek özel günlerde oturma geceleri düzenliyoruz. Bu gecelerde birbirinden güzel Van türkülerini seslendiriyoruz. Ayrıca isteğe bağlı yemek hizmeti de veriyoruz” dedi.

“Umarım kurumlar bir an evvel destek verir”

Kurumlara destek çağırısında bulunan Geyik, “İlimizde maalesef kültür ve sanat faaliyetlerine yeteri kadar önem verilmiyor. Halbuki bir kentin en önemli omurgası kültürü ve sanatıdır. Kurumlarımız kültür ve sanat alanında faaliyet yürüten derneklere mutlaka destek vermelidir. Şuan bizim müzik enstrümanlarına ihtiyacımız var. Van Kültür Evi'nde bir saz bir de cümbüş var. Geçmişte birçok kurum destek vereceğini söyledi fakat ne yazık ki verilen sözler tutulmadı. Şuan kendi imkanlarımızla Van'ın kültür ve sanatını gençlerimize aktarıyoruz. Umarım Valilik, Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ilçe belediyeleri kültür ve sanatın daha iyi yerlere gelmesi için gayret eden derneklere sahip çıkar” şeklinde konuştu.

Gazetemiz imtiyaz sahibi Erdal Perihan, Turgay Geyik'e nazik ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme