Van Millet Parkı nasıl olmalı?

Biz Van'a yakışan, Vanlıların özlemini duyduğu, kentimizin kimliğine değer katan, kurumsal disiplinle işletilen nitelikli yaşam alanları istiyoruz.

TOKİ tarafından ikinci kez satışa çıkarılan eski devlet hastanesi arazisi Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in bakanlıklar düzeyindeki girişimleriyle Millet Bahçesi yapılmak üzere Büyükşehir Belediyesi'ne yani kentimize kazandırıldı. Hayırlı olsun.

Vali Bey, 60 milyon değerindeki 15 bin dönümü eski hastane arazisi olmak üzere toplam 35 dönüm araziyi kentimize kazandırmakla kalmadı; araziyle ilgili Vanlılara geçmişte yalan söyleyenler ile sözleri havada kalanların ayıbını da giderdi.

Millet Bahçesi için hazırlanacak proje için yeniden dünyayı keşfetmeye gerek yok. Dünyayı ve Türkiye'yi gezen, gören, yenlikçi bakış açısı olan, Van'ın tarihini, kültürünü, bahçe anlayışını yansıtan ve insanı esas alan proje kış aylarında hazırlanır, ilkbahar aylarından itibaren de çalışmalara başlanılır.

Millet Bahçesi projesine bazı önerilerle katkı sunmak istiyorum:

* Öncelikle imar planında tadilat yapılarak arazi yeşil ve sosyal alan olarak plana işlenmeli.

* Bahçenin zemini iki katlı kapalı otopark olarak düşünülmeli.

* Yaz aylarında açık hava kültür ve sanat etkinlikleri için 5 bin kişilik amfi tiyatro yapılmalı.

* Kentimizin tarihini, kültürünü yansıtan, hafızasına katkı sağlayan, yerli ve yabancı turistlerin önünde hatıra fotoğraflar çekebilecekleri Van'ı simgeleyen anıt, heykel, bilgilendirici tarih şeridi, rölyefler yer almalı.

* Burada daha önce bulunan ancak istimlak edilen Kaptaner ailesinin cumbalı Van evi bulunmaktaydı. Van oturma gecesi, söyleşiler, dinletiler, sohbetler gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapılabileceği bu ev aynı yerinde yeniden inşa edilmeli.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme