VAN OTURMA GECESİ TRT MÜZİK KANALINDA

Van'ın köklü geleneklerinden Van oturma gecesi yaygınlaşarak büyük ilgi görmeye devam ediyor. Van oturma gecesi bu kez TRT Müzik kanalında yayınlanan 'Fasl-ı Anadolu' programında tanıtılacak. Oturma gecesi için TRT'den bir ekip Van'a gelerek çekimler gerçekleştirdi.

Emre Perihan

Van kültürünün önemli öğelerinden, Vanlıların köklü geleneklerinden manevi, sosyal sohbetlerin yapıldığı sazlı, sözlü Van türkülerinin seslendirildiği eğlencelerin ön planda olduğunu Van oturma gecesi TRT Müzik kanalı "Fasl-ı Anadolu" programına konuk oldu. Van'da yapılan televizyon çekimleri 6 Aralık Çarşamba günü saat 14:30'da yayınlanacak. Programda Van Toplum Kültür ve Sanat Derneği Van Oturma Gecesi ekibi orijinal Van kıyafetleri içinde Van türkülerini seslendirdi.

Kimi zaman yemeklerin yenilerek manevi ve sosyal, kültürel içerikli sohbetlerin yapıldığı eğlenceli Van oturma gecelerinde keman, cümbüş, ud, bağlama, darbuka eşliğinde şarkı ve türkülerin seslendirildiğini haftanın belli günlerinde düzenlenen Van oturma geceleri tanıtımı için TRT Müzik kanalı "Fasl-ı Anadolu" programı ekibi Van'a geldi.

Van evinde çekimler yapıldı

Yapımcılığını ve Yönetmenliğini Sema Dalgıç, Görüntü Yönetmenleri Atilla Temizkan ve Tevfik Rüzgar ile Set Asistanı Selami Çalık'ın yaptığı TRT Müzik kanalı "Fasl-ı Anadolu" ekibi Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Van Kalesi kuzeyinde bulunan Van evinde çekimler gerçekleştirdi.

"Van Toplum ve Kültür Sanat Derneği üyeleri yer aldı"

Sema Dalgıç yönetiminde gerçekleştirilen Van oturma gecesi iç mekan çekimlerinde Van Toplum ve Kültür Sanat Derneği üyeleri yer aldı. Dernek başkanı Van türküleri ve kültürü uzmanı, halk bilimci M. Murat Oto, Murat Said Yaşar, Ümit Kayaçelebi, Seyfettin Zırhlıoğlu, İzzet Ceberrurt, Bahtiyar Karael, Serdar Budak, Koray Ceberrut, Önder Işık, Orhan Bahçe, Ahmet Alan, Tamer Levendoğlu ve Yekta Eryiğit birbirinden güzel Van türküler seslendirdi. Van oturma gecesi geleneğini tanıtmayı amaçlayan program 6 Aralık Çarşamba günü saat 14:30'da TRT Müzik ekranında yer alacak.

"Belediyeler, gençlik merkezleri, halk eğitim merkezleri Van oturma gecesine sahip çıkmalı"

Van Toplum Kültür ve Sanat Derneği Başkanı, Van 100. Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Murat Oto, Van oturma gecesi geleneğinin her geçen gün yaygınlaşarak büyük ilgi gördüğünü söyledi. Oto, "Van kültürü içinde çok önemli yeri olan geleneğimizin yaşatılması, tanıtılması gerekir. Türkiye, televizyon ekipleri, medya Van oturma gecesi geleneğinin farkına vardı. Biz de dernek olarak katkı sunmaya devam ediyoruz. En son yapımcılığını ve yönetmenliğini Sema Dalgıç'ın yaptığı TRT Müzik kanalı "Fasl-ı Anadolu" ekibi Van oturma gecesi geleneğimizi tanıtmak için kentimizdeki çekimleri güzel keyifli oldu. Program 6 Aralık günü ekranlara gelecek. Kültürümüzün tanıtımına katkı sağlayan TRT kurumuna ve "Fasl-ı Anadolu" ekibine teşekkür ediyorum. Van oturma gecesine belediyelerin, Gençlik Merkezleri, Halk Eğitim Merkezleri ve diğer kurumlarında ilgi göstermesi gerekir" dedi.

Bakmadan Geçme